Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Εκδηλώσεις και Δράσεις στο Γυμνάσιο Τυλίσου
Εκδηλώσεις και Δράσεις στο Γυμνάσιο Τυλίσου PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019
Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για την άριστη συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό και τους συνεργάτες των παρακάτω φορέων, που συμβάλλουν στη προσπάθεια που κάνουμε να παρέχουμε πέρα από τη μάθηση και αγωγή στους μαθητές και μαθήτριες μας, δεξιότητες κοινωνικής και προσωπικής ανάπτυξης όπως η συνεργασία, η αυτοεκτίμηση, ο σεβασμός και η αποδοχή του άλλου, η αλληλεγγύη κ.λ.π. μέσα από δράσεις και προγράμματα, έτσι ώστε το σχολείο να είναι ελκυστικό και ενδιαφέρον για τους μαθητές/μαθήτριες του, να προσφέρει χαρά και ικανοποίηση και να καταπολεμήσει τις μαθητικές διαρροές, την περιθωριοποίηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό:
  • Την ΣΕΕ κ. Β. Καλοκύρη του ΠΕΚΕΣ Κρήτης, για την ενδοσχολική επιμορφωτική συνάντηση με τους Φιλολόγους στις 11/12/18
  • Την κ. Ευαγγελία Δασκαλάκη από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, για την εκδήλωση με θέμα: « Ασφαλής και ορθή χρήση του διαδικτύου» στις 18/12/18.
  • Την κ. Αλεξάνδρα Κακουδάκη, ψυχολόγο του γραφείου Παιδείας του Δήμου, για την εκδήλωση με θέμα: «Χαρακτηριστικά και δυσκολίες της εφηβείας και διαχείρισής της από τους γονείς.» στις 08/02/19

Τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Εμμανουήλ Παπαδομανωλάκη, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυλίσου που βοήθησαν στην υλοποίηση της παραπάνω εκδήλωσης.

  • Την κ. Ηλιάνα Αγκόρα, από το The Tipping Point in Education Team (Αλλάζουμε βιωματικά έναν μαθητή, μια τάξη, ένα σχολείο, ένα πανεπιστήμιο, μια κοινωνία) Δημιουργήσαμε λογαριασμό στην πλατφόρμα The Tipping Point που στόχο έχει την επαφή των μαθητών/-τριών με ανθρώπους-υποδείγματα από όλο τον κόσμο θέτοντας τις ερωτήσεις τους. Η πρώτη συνεδρία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 06/02/2019.
  • Τον κ. Θεόδωρο Αντωνίου και την κ. Στυλιανή Μαρκάκη από το ΚΕΣΥ Ηρακλείου, για την εκδήλωση με θέμα: « Δρόμοι μετά το Γυμνάσιο» στις 15/02/19

Παράλληλα στο σχολείο μας υλοποιούνται καινοτόμες δράσεις όπως:

  • Διαμεσολάβηση που προωθείται στο σχολείο μας τα τελευταία χρόνια (από το σχολ. έτος 2013-2014), ένας εναλλακτικός τρόπος διαχείρισης της ενδοσχολικής βίας και των παρεξηγήσεων μεταξύ των μαθητών μέσω της ομάδας διαμεσολάβησης εκπαιδευμένων μαθητών από καταρτισμένους εκπαιδευτικούς. Η διαμεσολάβηση συνομηλίκων μαθητών, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο σχολικών προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, είναι μια διαδικασία (εκ)παιδευτική με πολλαπλά οφέλη για όλη τη σχολική κοινότητα. Επιπλέον, η διαμεσολάβηση, ως διαδραστική προσέγγιση που ευνοεί την αποκλιμάκωση και την αποδραματοποίησητης βίας, προάγει-μεταξύ πολλών άλλων- την αλληλεγγύη μεταξύ των μαθητών, τη δημοκρατικότητα του θεσμού του σχολείου και την ενθάρρυνση στον διάλογο και τη συνεργασία.
  • Φιλαναγνωσία Στο πλαίσιο του μαθήματος της Λογοτεχνίας της Α΄Γυμνασίου, ομάδα μαθητών του τμήματος Α2 συμμετέχει σε δυο διαγωνισμούς που προάγουν τη φιλαναγνωσία, στον 8ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης «Η βιβλιοθήκη της Άλκης Ζέη» των εκδόσεων Μεταίχμιο και στην 8η Βιβλιο- τρεχάλα Φιλαναγνωσίας των εκδόσεων Ψυχογιός.
  • Πρόληψη και αυτοπροστασία από χρήση ή και κατάχρηση αλκοόλ.Η δράση ολοκληρώθηκε με εικαστικές δημιουργίες των μαθητών/-τριών.
  • Δράση για τα Δικαιωμάτα του παιδιού ως διαφύλαξη σε ενδεχόμενη κακοποίηση, η οποία συνοδεύτηκε επίσης από εικαστικές παραγωγές των παιδιών.
  • Δράση υποδοχής των παιδιών της Α΄ Γυμνασίου, προσανατολισμένη στην πολυγλωσσία και την πολυπολιτισμικότητα.
  • Συγκέντρωση χρημάτων για τον φορέα Make A Wish Ελλάδας, πριν τα Χριστούγεννα, στις 20/12/2018.

Η Διευθύντρια

Βασιλάκη Μαρία

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA