Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ολοκληρώνεται σε χρόνο ρεκόρ το νέο δημοτικό σχολείο Γαζίου
Ολοκληρώνεται σε χρόνο ρεκόρ το νέο δημοτικό σχολείο Γαζίου PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2019
Τις εργασίες που εκτελούνται στο νέο, βιοκλιματικό κτίριο του δημοτικού σχολείου Γαζίου επιθεώρησε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.
Πρόκειται για ένα σχολείο - κόσμημα όχι μόνο για το Γάζι και το Μαλεβίζι, αλλά για ολόκληρη την Κρήτη, το οποίο ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ (υπενθυμίζεται ότι η θεμελίωσή του έγινε στις 15/9/2017).
Το σημαντικό αυτό έργο σχολικής στέγης του Γαζίου, το οποίο προστίθεται στο βιοκλιματικό λύκειο Γαζίου, τη ριζική ανακαίνιση και επαναλειτουργία του πρώην αθλητικού σχολείου ως δημοτικό, τα νέα νηπιαγωγεία της Αγίας Μαρίνας κ.α., έχει προϋπολογισμό 4.500.000 € περίπου μαζί με την αγορά του οικοπέδου και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για ένα βιοκλιματικό τριώροφο κτίριο δυναμικότητας 360 μαθητών το οποίο περιλαμβάνει 13 αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο φαγητού, γραφεία διδασκόντων, ιατρείο, γυμναστήριο και 4 αίθουσες εργαστηρίων (φυσικών επιστημών, αισθητικής αγωγής, πληροφορικής και ξένων γλωσσών), ενώ στο περιβάλλοντα χώρο θα έχει γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ. Καλύπτει όλους τους κανονισμούς προσβασιμότητας, ενσωματώνει σ' ένα κτιριακό συγκρότημα όλες τις σχολικές δραστηριότητες και ενισχύει το αίσθημα συνοχής της μαθητικής κοινότητας. Η ανέγερσή του γίνεται σε οικόπεδο 3.000 τ.μ. περίπου στην οδό Ελευθερίας αρ. 49, το οποίο έχει αγοραστεί από τον Δήμο Μαλεβιζίου με ίδια έσοδα και με την μερική οικονομική στήριξη και της Περιφέρειας Κρήτης.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Κάθε έργο στο Δήμο μας, το παρακολουθούμε από κοντά σε όλα του τα στάδια. Εξασφαλίζουμε έτσι τα καλύτερα αποτελέσματα για τους πολίτες, επιτυγχάνοντας παράλληλα τους πλέον σύντομους χρόνους παράδοσης. Και το νέο αυτό σχολείο, μαζί με τα πολλά και σημαντικά έργα σχολικής στέγης που έχουμε ήδη υλοποιήσει, συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης βελτιώνοντας την καθημερινότητα μαθητών και εκπαιδευτικών. Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να τονίσω την συνεισφορά του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και να τον ευχαριστήσω γι' αυτό, καθώς και της προϊσταμένης Μαρίας Κασσωτάκη και των στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τους συνεργάτες μου στην Δημοτική Αρχή, αιρετούς και υπηρεσιακούς, το Δ/ντη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου Νίκο Φαραζάκη, τους Προέδρους και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, που ενίσχυσαν αποτελεσματικά τις προσπάθειές μας. Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω τον πολιτικό μηχανικό Γιάννη Σαλούστρο ο οποίος εκπόνησε αφιλοκερδώς και εντελώς εθελοντικά την στατική μελέτη του κτιρίου».
Τον Δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη συνόδευαν οι Αντιδήμαρχοι Άρης Σαλούστρος και Μανώλης Παπαδομανωλάκης και η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Άννα Φραντζεσκάκη.

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA