Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Φωτογραφική έκθεση με θέμα τις προστατευόμενες περιοχές NATURA 2000 στην Κρήτη, στο Δήμο Μαλεβιζίου
Φωτογραφική έκθεση με θέμα τις προστατευόμενες περιοχές NATURA 2000 στην Κρήτη, στο Δήμο Μαλεβιζίου PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Στα πλαίσια των δράσεων επικοινωνίας του έργου ‘'LIFE Natura2000 Value Crete'' το Πανεπιστήμιο Κρήτης - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ) παρουσιάζει φωτογραφική Έκθεση με θέμα "Περιοχές NATURA 2000 και Οικοσυστημικές Υπηρεσίες".

Η Έκθεση φωτογραφίας από περιοχές του Δικτύου NATURA 2000 της Κρήτης (και όχι μόνο) θα είναι τοποθετημένη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και σε κοινόχρηστους χώρους του Δημαρχείου Μαλεβυζίου στο Γάζι έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2017.
Η παρούσα έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από το Δίκτυο Natura 2000 στην Κρήτη, δίνοντας έμφαση στα οφέλη που έχει ο άνθρωπος από τις εν λόγω προστατευόμενες περιοχές. Διακρίνεται σε 3 θεματικές ενότητες: ορεινά, παράκτια και αγροτικά οικοσυστήματα. Μέσα από αυτές αναδεικνύονται δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στη φύση, καθώς και προτάσεις ορθών πρακτικών εκμετάλλευσης της όπως: οικοτουρισμός, αγροτική ανάπτυξη με σκοπό τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και των φυσικών πόρων, όπως επίσης και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Στόχος της, είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για το σημαντικό ρόλο που κατέχουν οι συγκεκριμένες περιοχές σε σχέση με το επίπεδο ζωής και την οικονομία, όχι μόνο των πολιτών που κατοικούν και δραστηριοποιούνται εντός ή πλησίον των περιοχών αυτών αλλά και όλου του νησιού.
Η παραπάνω δράση υλοποιείται από το ΜΦΙΚ στο πλαίσιο του προγράμματος «LIFE Natura2000 Value Crete» («Οι οικολογικές υπηρεσίες, τα κοινωνικά οφέλη και η οικονομική αξία των υπηρεσιών των οικοσυστημάτων στις περιοχές Natura 2000 στην Κρήτη» - LIFE13 INF/GR/000188). Στο έργο, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ποσοστό 50% και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), συνεργάζονται επίσης η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης - Διεύθυνση Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ).
Τα προγράμματα LIFE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εικοσιπέντε χρόνια τώρα στην υπηρεσία της προστασίας του περιβάλλοντος, ενημερώνουν, ευαισθητοποιούν και διαμορφώνουν την περιβαλλοντική συνείδηση, τον σεβασμό και την προστασία της φύσης και των φυσικών πόρων σε τοπικό, περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο.


Για περισσότερες πληροφορίες: Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Πλουμή Τάνια: 2810-393293, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA