Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Εκθετήριο πολιτιστικής κληρονομιάς το παλιό σχολείο του Σάρχου
Εκθετήριο πολιτιστικής κληρονομιάς το παλιό σχολείο του Σάρχου PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015
Με την επιλογή προσωρινού αναδόχου, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την ανάπλαση του σχολείου του Σάρχου και την μετατροπή του σε εκθετήριο πολιτιστικής και λαογραφικής κληρονομιάς, προϋπολογισμού 130.000 ευρώ.
Στις εργασίες που θα γίνουν στο παλιό σχολείο, περιλαμβάνεται η πλήρης ανακαίνιση των χώρων του, η αποκατάσταση της ηλεκτρολογικής και της υδραυλικής εγκατάστασης, η τοποθέτηση κλιματισμού, κλπ, ενώ όλοι οι χώροι θα είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ.
Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική παρέμβασή μας σε ένα από τα ιστορικά χωριά του Μαλεβιζίου, με έντονη πολιτιστική και λαογραφική παράδοση. Μια παρέμβαση με στόχο να ενισχυθεί η δυναμική της ενδοχώρας του δήμου μας και να αποτελέσει ξανά πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Ένα ακόμα παλιό σχολείο θα ανακαινιστεί και θα διαμορφωθεί κατάλληλα, έτσι ώστε όπως πριν από δεκαετίες μάθαινε στα παιδιά γράμματα, να θυμίζει αλλά και να διδάσκει σε όλους την ιστορία του τόπου μας. Η πολιτιστική μας κληρονομιά άλλωστε, είναι στοιχείο της παράδοσης και της ιστορίας μας που οφείλουμε να διατηρήσουμε ζωντανό, έτσι ώστε να μαθαίνει η κάθε γενιά για το παρελθόν του Μαλεβιζίου.Θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα στελέχη του δήμου μας για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν και όπως και σε όλα τα υπόλοιπα έργα, έτσι κι εδώ, θα το παρακολουθούμε από κοντά για να ολοκληρωθεί στον ταχύτερο δυνατό χρόνο, με το ιδανικότερο αποτέλεσμα».
Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013.




 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA