Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Αγία Πελαγία: Θεμελιώνεται ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός
Αγία Πελαγία: Θεμελιώνεται ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 28 Μαϊου 2014
Με την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών εργασιών στο νεκροταφείο της αρχαίας Απολλωνίας, που ήρθε στο φως με την έναρξη των εργασιών κατασκευής του βρεφονηπιακού σταθμού της Αγίας Πελαγίας, μπαίνει στην τελική ευθεία η διαδικασία θεμελίωσης του σημαντικού έργου για την ευρύτερη περιοχή.
Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός προϋπολογισμού 925.000 ευρώ, θα έχει εμβαδόν 455 τετρ. μέτρα, θα φιλοξενεί 50 παιδιά (12 εκ των οποίων θα είναι βρέφη), θα διαθέτει αίθουσα ύπνου, κουζίνα, τραπεζαρία, αίθουσες ψυχαγωγίας, βοηθητικούς χώρους, κλπ, μεγάλη αυλή με παιδική χαρά και κήπο, θα είναι πλήρως εξοπλισμένος και απόλυτα προσβάσιμος. Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης επισκέφτηκε τον χώρο των εργασιών και σε δηλώσεις του τόνισε: «Μετά την ευχάριστη καθυστέρηση εξαιτίας των αρχαιολογικών ευρημάτων και την διάσωση ενός ακόμα τμήματος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ένα σημαντικό έργο της δημοτικής αρχής μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός της Αγίας Πελαγίας έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό της ευρύτερης περιοχής και να δώσει λύση σε πολλές οικογένειες του ταχύτατα αναπτυσσόμενου οικισμού.
Όπως σε ολόκληρο το Μαλεβίζι, έτσι και στην Αγία Πελαγία, προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε τα χρηματοδοτικά προγράμματα για να κατασκευάσουμε έργα ανάπτυξης, υποδομών και βελτίωσης της καθημερινότητας των κατοίκων, που έλλειπαν από τον τόπο μας. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που όλη αυτή η προσπάθεια αποδίδει καρπούς και σε αυτό συμβάλει καθοριστικά και η άψογη συνεργασία μας με την Περιφέρεια Κρήτης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη και όλα τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για την άψογη συνεργασία μας, την ΚΓ' Ε.Π.Κ.Α. και όλους τους αρχαιολόγους για την πολύτιμη συμπαράστασή τους, τα στελέχη της τεχνικής μας υπηρεσίας για την πολύ καλή δουλειά που και σε αυτό το έργο κάνουν, αλλά και τους τοπικούς φορείς της περιοχής που υποστήριξαν από την αρχή την προσπάθεια».
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA