Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Αλλάζει όψη η πλατεία Τυλίσου
Αλλάζει όψη η πλατεία Τυλίσου PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013
Την κεντρική πλατεία της Τυλίσου επέλεξε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης για να υπογράψει τη σύμβαση ριζικής ανάπλασης τόσο της ίδιας πλατείας, όσο και των γύρω δρόμων, προϋπολογισμού 765.000 ευρώ.
Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής στον οικισμό, αφού τα έργα ανάπλασης αφορούν στη νέα χάραξη της πλατείας, στο στρώσιμο με κυβόλιθους μιας επιφάνειας 6.500 τ.μ., στην κατασκευή φρεατίων όμβριων υδάτων, στη δημιουργία υπόγειου δικτύου φωτισμού, στη τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων, σε φυτεύσεις με αυτόματο σύστημα άρδευσης, κ.α.
Με τις παραπάνω εργασίες, αξιοποιείται με καλύτερο τρόπο ο χώρος της πλατείας, αναδεικνύονται τα ιστορικά μνημεία της πέτρινης βρύσης και του Ι. Ν. του Αγ. Ιωάννη, αλλά και σε συνδυασμό με τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο της Τυλίσου, δημιουργούνται ενιαίες διαδρομές τουριστικής αξιοποίησης.
Σημαντικές εργασίες επίσης θα πραγματοποιηθούν και σε τμήματα των οδών Πολυτεχνείου, Ελ. Βενιζέλου, Αρκαδίου και της δημοτικής οδού προς τον Ι. Ν. Αγ. Ιωάννη.
Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, φανερά ικανοποιημένος τόνισε σε δηλώσεις του: «Μια καθοριστική παρέμβαση της δημοτικής αρχής στην πανέμορφη και ιστορική Τύλισο, αρχίζει να υλοποιείται. Ένας από τους σημαντικότερους οικισμούς του Μαλεβιζίου, αλλάζει προς το καλύτερο και ετοιμάζεται να αποκαλύψει όλα τα σημαντικά πλεονεκτήματα που διαθέτει. Η γραφική πλατεία της Τυλίσου, αλλά και οι γύρω δρόμοι, αναβαθμίζονται αισθητικά, γίνεται πιο λειτουργικοί, πιο ελκυστικοί για κατοίκους και επισκέπτες και σαφώς φιλικότεροι προς το περιβάλλον. Αυτός ήταν και ο στόχος μας. Μεθοδικά, με σκληρή δουλειά και σωστό προγραμματισμό, να δημιουργούμε συνθήκες ανάδειξης σε κάθε γωνιά του δήμου Μαλεβιζίου. Η προσπάθειά μας συνεχίζεται και με τέτοια αποτελέσματα, παραμένουμε αισιόδοξοι για το μέλλον του τόπου μας.
Θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γιώργο Δεικτάκη, τον βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη,, καθώς επίσης και όλα τα στελέχη του ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης ΕΕΤΑΑ για την άψογη συνεργασία μας. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τους αντιδημάρχους Θ. Κύρκο και Ά. Σαλούστρο, τον πρόεδρο του οικισμού Ν. Παπάζογλου, αλλά και όλα τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου μας, για την αποτελεσματική δουλειά που πραγματοποίησαν και σε αυτό το έργο».
Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο Γεν. Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γιώργος Δεικτάκης, σύσσωμη η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, κάτοικοι και φορείς της Τυλίσου.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA