Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου για το θέμα της ΕΡΤ
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου για το θέμα της ΕΡΤ PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013
Έπειτα από συνεργασία του δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Τζαγκαράκη, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου, αποκλειστικά για το θέμα της Ε.Ρ.Τ.
Μετά από συζήτηση, ομόφωνα οι δημοτικοί σύμβουλοι κατέληξαν στο παρακάτω ψήφισμα:
Με θλίψη, έκπληξη, αλλά και προβληματισμό, πληροφορηθήκαμε την απόφαση για κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης.
Θλίψη γιατί χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται από τη μια στιγμή στην άλλη στο δρόμο, ενώ παράλληλα χάνεται η συνέχεια μιας πλούσιας ιστορίας, που περιλαμβάνει αστείρευτα αποθέματα πολιτισμού.
Έκπληξη, γιατί τίποτα δεν προμήνυε αυτή την εξέλιξη. Μια εξέλιξη που σε μια εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα μας στιγμή, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που καλεί να λύσει.
Προβληματισμό για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Γιατί εάν τόσο εύκολα θυσιάζεις την ιστορία σου, τότε πολύ ευκολότερα θυσιάζεις το μέλλον σου.
Συμφωνούμε ότι πρέπει να γίνουν ουσιαστικές ενέργειες εξορθολογισμού και απαγκίστρωσης της ΕΡΤ από κομματικές σκοπιμότητες και τις αμαρτίες του παρελθόντος. Τα αδύνατα σημεία όμως αυτά, δεν δικαιολογούν την απόφαση να σιγήσει εν μια νυκτί, η φωνή που ενώνει τους Έλληνες στα πέρατα της οικουμένης.
Ελπίζουμε κι ευχόμαστε να επανεξεταστεί η πολιτική αυτή και να δοθεί μια βιώσιμη, ρεαλιστική και αποτελεσματική λύση, που να εξασφαλίζει την συνέχιση της πολύτιμης κληρονομιάς της δημόσιας τηλεόρασης.
Καλούμε τους δημότες του Μαλεβιζίου να συμπαρασταθούν στις προσπάθειες των εργαζομένων της ΕΡΤ, των φορέων και των σωματείων, για την άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA