Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ξεκίνησε η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Μ. Κατσαμάνη
Ξεκίνησε η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Μ. Κατσαμάνη PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019
Έπιασαν δουλειά τα μηχανήματα - Δημιουργείται σιντριβάνι, αναβαθμίζεται η παιδική χαρά και η εξέδρα εκδηλώσεων - Κώστας Μαμουλάκης: «Το Γάζι αποκτά μια σύγχρονη και λειτουργική κεντρική πλατεία»

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Μ. Κατσαμάνη στην καρδιά του Γαζίου.

Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό έργο στην πρωτεύουσα του Μαλεβιζίου, προϋπολογισμού 180.000 ευρώ, το οποίο έχει ως στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας της πόλης. Μιας πλατείας η οποία προσελκύσει πλήθος επισκεπτών, μικρών και μεγάλων, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και φιλοξενεί πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Στις εργασίες περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η καθαίρεση όλων των υφιστάμενων κατασκευών (τοιχία, κράσπεδα, δάπεδα, κλπ), η απομάκρυνση του αστικού εξοπλισμού (ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί ξανά στην πλατεία ή σε άλλους χώρους), εκσκαφές για τη διαμόρφωση υποστρώματος και νέου δαπέδου, κ.α. Παράλληλα δημιουργείται ένας νέος χώρος εκδηλώσεων με σκηνή, καθιστικά για τους πολίτες, τοποθετείται νέος σύγχρονος αστικός εξοπλισμός, νέα παιδική χαρά, πέργκολες, θέσεις ποδηλάτων, κλπ, ενώ θα κατασκευαστεί και ένα εντυπωσιακό σιντριβάνι, στο κέντρο της νέας πλατείας.

Την έναρξη των εργασιών παρακολούθησε από κοντά ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης με τους Αντιδημάρχους Άρη Σαλούστρο και Δημήτρη Τζεδάκη και αμέσως μετά ο Δήμαρχος δήλωσε: «Με αυτό το έργο αλλάζει η εικόνα της κεντρικότερης πλατείας του Γαζίου. Γίνεται μια πλατεία ακόμα πιο φιλική και πιο λειτουργική για μικρούς και μεγάλους, σύγχρονη και ελκυστική. Αξίζει να τονιστεί ότι πρόκειται για ένα έργο που συγχρηματοδοτείται από πόρους του δήμου μας, από χρήματα των δημοτών μας που παρά τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης, καταφέρνουμε να διαχειριζόμαστε άψογα και να τα επιστρέφουμε μέσω έργων στους συμπολίτες μας. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την υποστήριξή του και σε αυτό το έργο και να συγχαρώ τον Αντιδήμαρχο Άρη Σαλούστρο, τον Πρόεδρο της Δ.Ε. Γαζίου Γιάννη Κοτσυφό όπως και όλους τους συνεργάτες μου στην τεχνική υπηρεσία, για το εξαιρετικό αποτέλεσμα».

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ίδιους πόρους του Δήμου Μαλεβιζίου.

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA