Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Εγκρίθηκε η μελέτη προστασίας και επέκτασης της παραλίας της Αγίας Πελαγίας
Εγκρίθηκε η μελέτη προστασίας και επέκτασης της παραλίας της Αγίας Πελαγίας PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019
Έπειτα από πολύμηνη και ιδιαίτερα δύσκολη γραφειοκρατική διαδικασία, η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου κατάφερε και εξασφάλισε όλες τις εγκρίσεις για το έργο της προστασίας και επέκτασης της παραλίας της Αγίας Πελαγίας.

Πρόκειται για την πλήρη ωρίμανση του έργου, το οποίο έπρεπε να ελεγχθεί και να εγκριθεί από 14 διαφορετικές υπηρεσίες και Υπουργεία και για το οποίο πλέον αναζητείται το κατάλληλο πρόγραμμα χρηματοδότησης για να υλοποιηθεί.
Το οραματικό και ανταποδοτικό για την περιοχή έργο, αποτελούσε πάγια απαίτηση των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής. Εκτός του ότι προστατεύει την παραλία της Αγίας Πελαγίας από τη διάβρωση, με τις κατάλληλες φυσικές παρεμβάσεις επιτυγχάνει την επέκταση της πανέμορφης παραλίας η οποία θα αποκτήσει πλάτος από 20 έως 40 μέτρα, αυξάνοντας και τον αριθμό των λουόμενων που θα μπορεί να εξυπηρετεί. Ταυτόχρονα, εμπλουτίζει τον βυθό του κόλπου και δημιουργεί συνθήκες ασφαλούς κατάπλου για τα μικρά σκάφη της περιοχής. Αξίζει να τονιστεί ότι όλες οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στη σχετική μελέτη της Δημοτικής Αρχής, πρόκειται να υλοποιηθούν με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον, σύμφωνα με τα πλέον ενδεδειγμένα επιστημονικά πρότυπα, αλλά και την χρήση όλων των σύγχρονων τεχνολογικών επιτευγμάτων του τομέα της ακτομηχανικής.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Ένα ακόμα εξαιρετικό αποτέλεσμα, προϊόν πολύμηνης και ιδιαίτερα δύσκολης προσπάθειας. Η πανέμορφη και άκρως ελκυστική παραλία της Αγίας Πελαγίας προστατεύεται και επεκτείνεται, γίνεται πιο άνετη και φιλόξενη, ενώ ταυτόχρονα εμπλουτίζεται η θαλάσσια ζωή του κόλπου και δημιουργείται ένα ασφαλές καταφύγιο για τα μικρά σκάφη της περιοχής.
Αξίζουν πολλά μπράβο στην Πρόεδρο της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ. Εύη Αποστολάκη, τον Αντιπρόεδρο Δημήτρη Ανδρουλάκη και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Γιώργο Πεδιώτη και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, τον Μανόλη Κληρονόμο, τον Κώστα Κουράτωρα, τον Γιώργο Τσαγκαράκη και τη Ζωή Φυσέκα, τους μελετητές, καθώς επίσης και την προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Ελένη Χριστοδουλάκη για την άριστη συνεργασία μας. Επικεντρώνουμε την ενέργειά μας στο να βρεθεί και το αντίστοιχο πρόγραμμα χρηματοδότησης, για το οραματικό αυτό έργο
».

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA