Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Κατατέθηκε η πρόταση για ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου, του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου
Κατατέθηκε η πρόταση για ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου, του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019
Δυο ακόμα πλήρεις προτάσεις χρηματοδότησης για έργα που αφορούν την σχολική στέγη κατέθεσε η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου για έγκριση από το ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για τις προτάσεις ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου Γαζίου, καθώς και του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου στο Πολύδροσο, συνολικού προϋπολογισμού 514.000 ευρώ. Στις προτάσεις προβλέπονται εργασίες εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων, αλλαγές κουφωμάτων, τοποθέτηση θερμοπροσόψεων, μονώσεις, αντικατάστασης των λαμπτήρων φωτισμού με λάμπες οικονομίας LED, εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης, νέες σωληνώσεις της κεντρικής θέρμανσης, κ.α. Με τα συγκεκριμένα έργα, η Δημοτική Αρχή αποσκοπεί στο να «θωρακίσει» ενεργειακά τα κτίρια, να τα κάνει πιο φιλικά προς το περιβάλλον, να βελτιώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Δήμου Μαλεβιζίου και να αναβαθμίσει ουσιαστικά την καθημερινότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
Η κατάθεση των προτάσεων αυτών, είναι το πρώτο αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Μαλεβιζίου με το Τ.Ε.Ι. Κρήτης που έχει ως στόχο τη μέτρηση της αποδοτικότητας και την ενεργειακή αναβάθμιση όλων των σχολικών κτιρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Μαλεβιζίου. Σύμφωνα με τη σχετική προγραμματική σύμβαση των δυο φορέων, η έμπειρη μελετητική ομάδα του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, ξεκίνησε από το φθινόπωρο του 2018 τον έλεγχο της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιρίων, τις αιτίες της ενεργειακής απόκλισης από τα αποδεκτά δεδομένα και παραδίδει τμηματικά ολοκληρωμένες προτάσεις ολιστικής ενεργειακής αναβάθμισης του συνόλου των σχολικών μονάδων.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Δήμου Μαλεβιζίου, ήταν και παραμένει βασικός στόχος της Δημοτικής μας Αρχής. Όπως επίσης βασικός μας στόχος, είναι η βελτίωση των συνθηκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις σχολικές μας μονάδες. Με τις νέες προτάσεις που καταθέσαμε για χρηματοδότηση, αναβαθμίζουμε ενεργειακά αυτά τα σχολικά κτίρια, δημιουργούμε καλύτερες συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ ταυτόχρονα εκσυγχρονίζουμε βασικές υποδομές του Γαζίου.
Θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω την ομάδα του καθηγητή του Τ.Ε.Ι. Κρήτης Μανόλη Καραπιδάκη για την άριστη συνεργασία μας, καθώς επίσης και τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας γι' αυτό το αποτέλεσμα
».

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA