Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Εδώ θα κατασκευαστεί το νέο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου!
Εδώ θα κατασκευαστεί το νέο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου! PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2016
Στο οικόπεδο όπου θα ανεγερθεί το νέο βιοκλιματικό κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου, προϋπολογισμού μαζί με την αγορά του οικοπέδου 4.500.000 €, βρέθηκε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης. Υπενθυμίζεται ότι το έργο της κατασκευής του νέου 12θέσιου δημοτικού σχολείου, το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, περιλαμβάνει την ανέγερση ενός τριώροφου κτιρίου δυναμικότητας 300 μαθητών, με 13 αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο φαγητού, γραφεία διδασκόντων, ιατρείο, γυμναστήριο, αίθουσες εργαστηρίων φυσικών επιστημών, αισθητικής αγωγής, πληροφορικής και ξένων γλωσσών, γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κτίριο που πληροί όλους τους κανονισμούς προσβασιμότητας, ενσωματώνει σ' ένα κτιριακό συγκρότημα όλες τις σχολικές δραστηριότητες και ενισχύει ουσιαστικά το αίσθημα συνοχής της μαθητικής κοινότητας.
Η ανέγερσή του θα γίνει σε οικόπεδο 3.000 τ.μ. περίπου στο κέντρο του Γαζίου, στην οδό Ελευθερίας αρ. 49, το οποίο έχει αγοραστεί από τον Δήμο Μαλεβιζίου με ίδια έσοδα και με την μερική οικονομική στήριξη και της Περιφέρειας Κρήτης.
Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Είδαμε σήμερα ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες για ένα ακόμα πολύ σημαντικό έργο σχολικής στέγης στον Δήμο μας, ένα έργο που έρχεται να προστεθεί στα πολλά που έχουμε κάνει για να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που το 2011 που αναλάβαμε, είχε εκρηκτικές διαστάσεις. Έχουμε βλέπετε την ευτυχία εδώ στο Μαλεβίζι, να έχουμε χρόνο με τον χρόνο ολοένα και περισσότερους μαθητές. Αυτό μας δημιουργεί χαρά, αλλά ταυτόχρονα μας επιφορτίζει και με την ευθύνη να παράσχουμε αναβαθμισμένες συνθήκες εκπαίδευσης στους μικρούς μας συμπολίτες και μάλιστα με μακροχρόνιο προγραμματισμό. Προγραμματισμό που επεκτείνουμε και στον τομέα των βρεφονηπιακών σταθμών, έχουμε ως γνωστών νέους σταθμούς στην Τύλισο, τον Κρουσώνα, την Αγία Πελαγία κ.α., με στόχο να προλάβουμε τις εξελίξεις και όχι να συρόμαστε πίσω από αυτές.
Το συγκεκριμένο σχολείο, που ενισχύει την πρωτεύουσα του Δήμου μας με μια ακόμα υποδομή, θα είναι ένα δημοτικό σχολείο - κόσμημα και όχι μόνο για το Μαλεβίζι. Ένα σχολείο που θα το χαίρονται οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς και έρχεται να προστεθεί στο Βιοκλιματικό Λύκειο Γαζίου που κατασκευάσαμε, στο πρώην αθλητικό σχολείο που επαναλειτουργήσαμε, στις προσθήκες αρκετών αιθουσών, στα νέα νηπιαγωγεία της Αγίας Μαρίνας, κλπ. Με αυτά τα έργα, το οξύτατο πρόβλημα της σχολικής στέγης που παραλάβαμε, μπαίνει σε τροχιά επίλυσης και είμαι ειλικρινά υπερήφανος που με την άριστη συνεργασία μας με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον οποίο θερμά ευχαριστούμε, καταφέραμε αυτά τα σημαντικά αποτελέσματα για τον τόπο μας και τους κατοίκους του.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης, την κ. Μ. Κασσωτάκη και όλα τα στελέχη της υπηρεσίας, για την άριστη συνεργασία μας, τα στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου μας, αιρετά και υπηρεσιακά, τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών Άρ. Σαλούστρο και Παιδείας Μ. Παπαδομανωλάκη, τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών Γ. Ντουλάκη και Α. Φραντζεσκάκη, τα μέλη των επιτροπών αυτών, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Γαζίου Γ. Κοτσυφό, καθώς επίσης και την Διευθύντρια Ρ. Παπαδάκη και όλα τα στελέχη της Τεχνικής μας Υπηρεσίας, ιδιαίτερα δε την αρχιτέκτονα μηχανικό Έρρ.. Ζαχαριαδάκη η οποία εκπόνησε την αρχιτεκτονική μελέτη».
Τον Δήμαρχο Κ. Μαμουλάκη συνόδευε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Άρης Σαλούστρος και η προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας Ρένα Παπαδάκη.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA