Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ξεμπλόκαρε και προχωράει η πολεοδόμηση του Αγάκου
Ξεμπλόκαρε και προχωράει η πολεοδόμηση του Αγάκου PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2016
Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης υπέγραψε τη σύμβαση για την πολεοδομική επικαιροποίηση - προμελέτη για την περιοχή του Αγάκου Μετόχι (πολεοδομική ενότητα 31) του Δήμου Μαλεβιζίου. Η συγκεκριμένη μελέτη, προϋπολογισμού 14.759,91 € που καλύπτεται από πόρους του Δήμου Μαλεβιζίου, έρχεται ως επιστέγασμα των πολύμηνων και συντονισμένων ενεργειών της δημοτικής αρχής με τα υπηρεσιακά στελέχη του αρμόδιου Υπουργείου στην Αθήνα για την επανέγκριση της πολεοδομικής μελέτης της περιοχής.
Να υπενθυμίσουμε ότι η Πολεοδομική μελέτη «Αγάκου Μετόχι» είχε καταπέσει για τυπικούς λόγους στο ΣτΕ το 2008, αποτέλεσμα προσφυγής πολιτών που διαφωνούσαν σχετικά με τον αρμόδιο έγκρισης της μελέτης. Τα παραδοτέα της νέας σύμβασης που υπογράφτηκε από το Δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη περιλαμβάνουν:
  • Την τεχνική έκθεση της πολεοδομικής προμελέτης της ενότητας.
  • Την ενημέρωση του υποβάθρου της μελέτης με ορθοφωτοχάρτες του Κτηματολογίου.
  • Τον έλεγχο της συμβατότητας χρήσεων της μελέτης με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του πολεοδομικού συγκροτήματος Ηρακλείου.
Όλα τα παραπάνω αποτελούσαν απαραίτητα δεδομένα σύμφωνα με το Υπουργείο ώστε να τρέξει η διαδικασία επανέγκρισης της πολεοδομικής μελέτης και να αποδοθούν 650 στρέμματα πολεοδομημένης έκτασης στους ιδιοκτήτες της.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Μετά την απεμπλοκή του σχεδίου πόλης της περιοχής του Αγάκου που καταφέραμε έπειτα από πολύμηνες προσπάθειες, συνεχίζουμε με τη διαδικασία ολοκλήρωσης των απαιτούμενων μελετών. Πλησιάζουμε έτσι ακόμα πιο κοντά στον στόχο μας που δεν είναι άλλος από το να αποδοθούν περίπου 650 στρέμματα γης στους δεκάδες ιδιοκτήτες τους αλλά και να αποκτήσει ο Δήμος μας μια περιοχή σωστά πολεοδομημένη, όμορφη και λειτουργική, με τους απαραίτητους κοινόχρηστους χώρους, που θα την χαίρονται κάτοικοι και επισκέπτες.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Μαλεβιζίου και πρώην Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολεοδομικών Θεμάτων Μανώλη Αντωνογιαννάκη, τον νυν Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολεοδομικών Θεμάτων Ματθαίο Μανιούδη, καθώς και όλα τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας για το άριστο αποτέλεσμα».
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει


 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA