Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Προχωράνε με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του Ι.Ν. των Αγίων Πάντων Μνημείο 62 Εθνομαρτύρων
Προχωράνε με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του Ι.Ν. των Αγίων Πάντων Μνημείο 62 Εθνομαρτύρων PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2016
Αυτοψία στον Ι.Ν. των Αγίων Πάντων όπου βρίσκεται το μνημείο των 62 Μαρτύρων πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.
Τον Δήμαρχο συνόδευε ο πρώην Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Μανόλης Βασιλάκης, ο οποίος συνέταξε δωρεάν τη μελέτη και έχει αναλάβει επίσης δωρεάν την επίβλεψη των εργασιών - σε συνεργασία και με τους μηχανικούς της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου - ο πρώην Βουλευτής Κώστας Μπαντουβάς ο οποίος και έχει αναλάβει την χρηματοδότηση όλων των εργασιών και υπηρεσιακά στελέχη. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες μέχρι τις 26 Ιουνίου, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 62 Μάρτυρες.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ι.Ν. των Αγίων Πάντων είναι ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία του τόπου μας, το οποίο κατασκευάστηκε για να υπενθυμίζει τη θυσία των επιφανών συμπατριωτών μας που εκτελέστηκαν από τους κατακτητές τον Ιούνιο του 1942 και στον μνημειακό αυτόν χώρο, φυλάσσονται τα οστά των 62 Ηρώων.
Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Οι εργασίες προχωράνε σύμφωνα με το προγραμματισμό μας και πολύ σύντομα το σημαντικό αυτό μνημείο του τόπου μας θα έχει συντηρηθεί και αποκατασταθεί πλήρως. Οι 7 δεκαετίες που έχουν περάσει από την ανέγερση του Ναού - Ηρώου των 62 Μαρτύρων, είχαν επιφέρει σημαντική φθορά στα δομικά υλικά του μνημείου, φθορά που μακροπρόθεσμα, εγκυμονούσε κινδύνους ακόμη και για τη στατική επάρκεια του Ναού. Με αυτές τις εργασίες, ο κίνδυνος αυτός εξαλείφεται και το γεγονός αυτό, δεν μπορεί παρά να μας γεμίζει ικανοποίηση.
Θα ήθελα με την ευκαιρία να ευχαριστήσω δημόσια για μια ακόμα φορά, τους αγαπητούς μου φίλους, τον Κώστα Μπαντουβά και τον Μανώλη Βασιλάκη για την πολύτιμη προσφορά τους, χωρίς την οποία δεν θα μπορούσαμε να καταφέρουμε αυτό το αποτέλεσμα».
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει


 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA