Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Απομακρύνονται οι παλιοί πυλώνες από την Αμμουδάρα
Απομακρύνονται οι παλιοί πυλώνες από την Αμμουδάρα PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015
Έπειτα από πολύμηνη προσπάθεια και αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου, τα αρμόδια συνεργεία της Δ.Ε.Η. ξεκίνησαν την απομάκρυνση των παλιών πυλώνων υψηλής τάσης από την Αμμουδάρα.
Οι συγκεκριμένοι πυλώνες είχαν τοποθετηθεί πριν από 40 περίπου χρόνια στην περιοχή και μετέφεραν ρεύμα υψηλής τάσης από τον σταθμό της Θερίσου. Ο συγκεκριμένος σταθμός καταργήθηκε πριν από 2 περίπου χρόνια, τα καλώδια απομακρύνθηκαν, αλλά οι πυλώνες παρέμεναν τοποθετημένοι στην Αμμουδάρα.
Η κίνηση αυτή σχολιάστηκε ιδιαίτερα θετικά από κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής, ενώ τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι εργασίες απομάκρυνσης και των υπολοίπων πυλώνων, αρχικά από τα κεντρικά σημεία και έπειτα από τα πιο απομακρυσμένα. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι όσοι ιδιοκτήτες γης είχαν στις περιουσίες τους αυτούς τους πυλώνες, μπορούν να αγοράσουν ξανά από τη Δ.Ε.Η. το τμήμα που τους είχε απαλλοτριώσει για την τοποθέτησή των πυλώνων.
Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Μια μικρή, αλλά σημαντική παρέμβαση στην Αμμουδάρα ξεκίνησε να υλοποιείται, με γνώμονα πάντα την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της τουριστικής αυτής περιοχής του δήμου μας. Καταβάλλουμε όπως πολύ καλά γνωρίζεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να αναπτύξουμε περεταίρω την Αμμουδάρα και παρά τις πολλές και σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, οι προσπάθειές μας συνεχώς και εντείνονται.Εξίσου όμως σημαντικό είναι και το γεγονός ότι οι δημότες μας που είχαν στις περιουσίες τους όλα αυτά τα χρόνια τους πυλώνες, μπορούν να αγοράσουν πίσω το τμήμα της γης τους που είχε απαλλοτριωθεί από τη ΔΕΗ.Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τα στελέχη της ΔΕΗ κ. κ. Θαλασσινάκη και Πέλα για την βοήθειά τους, όπως επίσης τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Γαζίου Γιάννη Κοτσυφό και τα στελέχη του Δήμου μας, υπηρεσιακά και αιρετά, για το πολύ καλό αποτέλεσμα που κατάφεραν».
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA