Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ο βιολογικός έφερε στο φως αρχαίο τάφο στο Καβροχώρι
Ο βιολογικός έφερε στο φως αρχαίο τάφο στο Καβροχώρι PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013
Μια ακόμα σημαντική ανακάλυψη αρχαίου τάφου, σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού Καβροχωρίου.
Συγκεκριμένα κατά τη διάνοιξη των τελευταίων τμημάτων των αγωγών για τα δίκτυα της μονάδας, οι εκσκαφείς αποκάλυψαν μικρών διαστάσεων κοιλότητα, η οποία όπως αποδείχτηκε αποτελούσε αρχαίο τάφο. Αμέσως, ο επιβλέπων αρχαιολόγος του έργου κ. Α. Λυριντζής σταμάτησε τους εκσκαφείς και ειδοποίησε την Αρχαιολογική Υπηρεσία, η αναπληρώτρια Διευθύντρια της οποίας κ. Ι. Σερπετσιδάκη μετέβη επιτόπου, όπως επίσης και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, μαζί με τους αντιδημάρχους Μανόλη Σαμόλη και Άρη Σαλούστρο.
Όπως αποφάνθησαν οι αρχαιολόγοι, ο τάφος ανήκει στη Γεωμετρική εποχή και χρονολογείται περίπου στον 9ο αιώνα π. Χ.. Περιείχε περισσότερα από 10 αγγεία τα οποία είναι των συνήθων τύπων της εποχής. Ανήκει στην κατηγορία των ομαδικών ταφών και πολλά από τα αγγεία περιείχαν οστά νεκρών. Πιο σημαντικά αγγεία ήταν μια τεφροδόχος κάλπη και μια εξαιρετικής τέχνης οινοχόη.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του για το νέο αρχαιολογικό εύρημα που αναδεικνύει την πλούσια ιστορία του τόπου. «Με τόσα εργοτάξια στο δήμο Μαλεβιζίου, είναι σχεδόν αναμενόμενη η αποκάλυψη αρχαίων και γι΄ αυτό, σε κάθε μας έργο παρίστανται αρχαιολόγοι που επιβλέπουν τις εργασίες, όπως επιβάλει άλλωστε κι ο αρχαιολογικός νόμος. Επιτελούν σημαντικό έργο και έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Εδώ στο Καβροχώρι, εκτελείται ένα πολύ σημαντικό έργο, αυτό της κατασκευής της μονάδας βιολογικού καθαρισμού, που θα δώσει σημαντική ανάσα στην ευρύτερη περιοχή και αυτή η αποκάλυψη, δε θα επηρεάσει τους ρυθμούς εκτέλεσης του έργου, αφού πρόκειται για κινητά ευρήματα. Ως δήμος Μαλεβιζίου μάλιστα, έχουμε ήδη υποβάλει το αίτημα της μεταφοράς των αρχαίων στο μουσείο μας, όπου προβάλλεται η πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας».
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA