Αρχική Γραφείο Τύπου Εκδηλώσεις Όλα έτοιμα για το Φεστιβάλ Ελ Γκρέκο 2014 στο Φόδελε
Όλα έτοιμα για το Φεστιβάλ Ελ Γκρέκο 2014 στο Φόδελε PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014
Τα πάντα είναι έτοιμα για το Φεστιβάλ El Greco - Φόδελε 2014 που διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά ο δήμος Μαλεβιζίου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Μαλεβιζίου (Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ.), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της UNESCO - Όμιλος Τεχνών Λόγου και Επιστημών και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών. Κορυφαίοι καλλιτέχνες απ' όλο τον κόσμο, μουσικοί, γλύπτες, ζωγράφοι, ιστορικοί, πανεπιστημιακοί, κ.α. συμμετέχουν και εφέτος, 400 χρόνια μετά τον θάνατο του μεγάλου καλλιτέχνη και συγκεντρώνονται στη γενέτειρα του το Φόδελε, αποτίοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του, ενώ όλες οι εκδηλώσεις γίνονται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε την Πέμπτη 24 Ιουλίου με την έναρξη του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής με τίτλο «Σμιλεύοντας το Μαλεβίζι» με τη συμμετοχή κορυφαίων καλλιτεχνών από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και την Κόστα Ρίκα.
Συντονιστής του συμποσίου είναι ο Κώστας Παγωμένος, με βοηθούς συντονιστές την Νικολέττα Παπανικολάου και τον Μιχάλη Βουζουνεράκη και συμμετέχουν οι γλύπτες Pablo Tardaguila, Gabriel Grama, Μιχάλης Βουζουνεράκης, Κων/νος Δούσης, Ulises Jimenez Ombregon, Θάνος Καρώνης, Sestilio Burattini.
Χορηγοί του Φεστιβάλ είναι οι εταιρείες Minoan Lines, Fodele Beach Hotel, Apollonia Hotel και μάρμαρα Καραταράκης
Πρόκειται για τον 4ο από τους 5 συνολικά κύκλους εκδηλώσεων που διοργανώνονται από τη δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, μετά την παρουσίαση στην έκθεση της Αθήνας «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση», τις εκδηλώσεις των σχολείων του Μαλεβιζίου στο Φόδελε και της παρουσίασης στην Μπολόνια της Ιταλίας, ενώ οι δράσεις προς τιμήν του Δ. Θεοτοκόπουλου θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο, στο Μόναχο της Γερμανίας.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει


 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA