Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Προσωρινός ανάδοχος για τη «μικρή» μονάδα αφαλάτωσης
Προσωρινός ανάδοχος για τη «μικρή» μονάδα αφαλάτωσης PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012
Μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών των εταιρειών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την κατασκευή της «μικρής» μονάδας αφαλάτωσης του δήμου Μαλεβιζίου, η διαδικασία επιλογής αναδόχου συνεχίστηκε με το άνοιγμα των οικονομικών τους προσφορών.
Παρουσία εκπροσώπων των δυο εταιρειών που προκρίθηκαν, της «ΤΕΜΑΚ» και της «ΣΑΪΧΕΜ», ανοίχτηκαν οι οικονομικές τους προσφορές και προέκυψε τιμή κυβικού νερού 0,21 € από την «ΤΕΜΑΚ» και 0,16 € από την «ΣΑΪΧΕΜ», η οποία και αναδείχτηκε ως προσωρινός ανάδοχος. Σε αυτό το κόστος, το οποίο θα είναι σταθερό για 5 έτη, περιλαμβάνεται η λειτουργία των γεωτρήσεων, της μονάδας, αλλά και των αντλιοστασίων που θα οδηγούν το νερό στις δεξαμενές στη θέση «Κουμπέδες» και στις δεξαμενές της Ροδιάς. Δυστυχώς, όπως συμβαίνει σε πάρα πολλούς διαγωνισμούς, έχουν υποβληθεί ενστάσεις - ενδεχομένως και δικαστικές προσφυγές - υπάρχει όμως διάχυτη αισιοδοξία στην Δ.Ε.Υ.Α.Μ. ότι όλα τα εμπόδια θα ξεπεραστούν.
Η «μικρή» μονάδα αφαλάτωσης του δήμου Μαλεβιζίου, θα παράγει 2 με 2,5 χιλιάδες κυβικά πόσιμου νερού ανά ημέρα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων από το Γάζι μέχρι την Αγία Πελαγία. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο της δημοτικής αρχής Μαλεβιζίου, αφού δίνει λύση στο πρόβλημα υδροδότησης μεγάλης περιοχής του δήμου, που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες έχει αυξημένη κατανάλωση. Παράλληλα όμως, βελτιώνει σημαντικά και την ποιότητα του πόσιμου νερού, αφού η μονάδα θα λειτουργεί κάτω από εξαιρετικά αυστηρούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, τηρώντας τα πιο σύγχρονες μεθόδους αφαλάτωσης.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «¨Ένα ακόμα βήμα για την ολοκλήρωση ενός σημαντικού αναπτυξιακού έργου του Μαλεβιζίου, ολοκληρώθηκε. Με διαφανείς και συντονισμένες ενέργειες, αλλά και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, προχωράμε βήμα - βήμα την υλοποίηση ενός έργου που θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε έναν πραγματικό θησαυρό που υπάρχει σε αφθονία στο δήμο μας. Έναν θησαυρό που έμενε ανεκμετάλλευτος για πολλά χρόνια και που επιτέλους θα αξιοποιηθεί προς όφελος των δημοτών μας. Σε συνδυασμό και με τη σημαντική πρόοδο που υπάρχει στην κατασκευή των δικτύων της μονάδας, με το 40% περίπου του έργου να έχει ολοκληρωθεί, αισιοδοξώ ότι σύντομα οι κάτοικοι από την Αγία Πελαγία μέχρι το Γάζι, θα απολαμβάνουν άφθονο και καθαρό νερό.».
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 2,5 εκ. ευρώ, εντάσσεται στο ΕΠΕΕΡΑΑ και έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA