Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης του κτιρίου Μελισσίδη
Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης του κτιρίου Μελισσίδη PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012
Το κτίριο του πρώην ξενοδοχείου «Αίγυπτός» που βρίσκεται στη συμβολή της Λ. Καλοκαιρινού με την οδό Πλάτωνος στο Ηράκλειο και ανήκει στο δήμο Μαλεβιζίου, ξεκίνησε να αποκαθιστά η δημοτική αρχή. Το συγκεκριμένο κτίριο που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο, αποτελεί κληροδότημα του αείμνηστου Μελισσίδη προς την τότε κοινότητα Φόδελε και τα έσοδα από την εμπορική του εκμετάλλευση, ενισχύουν τις δράσεις της κοινότητας.
Ήδη έχει εγκριθεί από την τοπική υπηρεσία νεοτέρων μνημείων η μελέτη αντικατάστασης της κατεστραμμένης στέγης του κτιρίου, ενώ θα ακολουθήσει ο καθαρισμός και η αποτύπωση του χώρου για να μπορεί να εκπονηθεί η μελέτη συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξής του, από εξειδικευμένους επιστήμονες. Όλες αυτές οι εργασίες, θα γίνονται κατόπιν συνεννόησης και έγκρισης της αρμόδιας υπηρεσίας νεοτέρων μνημείων.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε την υποχρέωση της δημοτικής αρχής να προστατέψει την περιουσία του δήμου και τόνισε: «Παρά τα πολλά και σημαντικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, έχουμε υποχρέωση να προστατέψουμε την ακίνητη περιουσία που κάποιοι ευεργέτες, μας κληροδότησαν. Ξεκινήσαμε την προσπάθεια ανάδειξης ενός πανέμορφου κτιρίου που βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου και θα ήθελα με την ευκαιρία που μου δίνεται, να ευχαριστήσω θερμά των προϊστάμενο της υπηρεσίας νεωτέρων μνημείων κ. Σήφη Φανουράκη για την άμεση ανταπόκρισή του, αλλά και για την κατανόηση που δείχνει στις αγωνίες μας για την αποκατάσταση του διατηρητέου αυτού κτιρίου».
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA