Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Υπογραφή σύμβασης για την πλατεία Πολύδροσου
Υπογραφή σύμβασης για την πλατεία Πολύδροσου PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012

Υπεγράφη από το δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη η σύμβαση διαμόρφωσης της πλατείας Πολυδρόσου στις εργατικές κατοικίες Γαζίου, παρόντος και του αντιδημάρχου Κώστα Φασουλάκη, της πολ. μηχανικού Ειρήνης Κοτσιφού και του αναδόχου Μιχάλη Νεονάκη.
Ο προς διαμόρφωση κοινόχρηστος χώρος της πλατείας, έχει έκταση 1061,56 τ.μ. και προβλέπεται να δημιουργηθεί ένας ελεύθερος χώρος επισκέψιμος από τους κατοίκους, αφ ενός μεν για καθημερινή ξεκούραση (βόλτα, συζήτηση, παιχνίδι παιδιών, κλπ), αφ ετέρου δε για διασκέδαση σε εκδηλώσεις (θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες κλπ). Στο νότιο σημείο της πλατείας θα κατασκευαστούν πέργκολες για τον απαραίτητο σκιασμό του χώρου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως επίσης πέργκολα θα κατασκευαστεί πάνω από την εξέδρα, η οποία θα δημιουργηθεί στη βορειοδυτική γωνία της πλατείας.

Παράλληλα θα γίνουν πλακοστρώσεις, θα τοποθετηθούν παγκάκια, ηλεκτροφωτισμός, περιφράξεις, μικροί κάδοι απορριμμάτων, θα γίνουν φυτεύσεις και θα τοποθετηθεί νέο αρδευτικό δίκτυο, ενώ ο χώρος θα είναι απόλυτα προσβάσιμος σε ΑμεΑ και άτομα με κινητικά προβλήματα. Ο ανοιχτός αγωγός των όμβριων που διασχίζει την πλατεία στο κέντρο της από δυτικά προς ανατολικά θα καταργηθεί και θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα της απορροής των υδάτων με σύγχρονο, ευέλικτο και λειτουργικό τρόπο.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 350.000 € και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
Ο δήμαρχος Κ. Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Συνεχίζουμε τις στοχευμένες παρεμβάσεις μας με στόχο να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των δημοτών μας, αλλά και να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες που θα κάνουν ελκυστική, κάθε γωνιά του Μαλεβιζίου. Οι υπηρεσίες μας εργάζονται ακατάπαυστα και μεθοδικά, προκειμένου να μπορέσουμε να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ όσα περισσότερα έργα γίνεται, μεγάλα και ακόμη μεγαλύτερα, με σκοπό να μην χάσει ο τόπος μας την τελευταία ευκαιρία ανάπτυξης που του δίνεται. Με αυτό τον στόχο στο μυαλό μας και μέσα από άψογες συνεργασίες με τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης, προχωράμε στην ανάπλαση της πλατείας του Πολύδροσου στις εργατικές κατοικίες του Γαζίου, βελτιώνοντας την εικόνα της περιοχής, αλλά ταυτόχρονα δημιουργώντας έναν ακόμα λειτουργικό και ασφαλή χώρο διασκέδασης και ψυχαγωγίας».

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA