Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου «Χτίζοντας γέφυρες συνύπαρξης με τα παιδιά μας»
«Χτίζοντας γέφυρες συνύπαρξης με τα παιδιά μας» PDF Εκτύπωση

Στις μέρες μας ο θεσμός της οικογένειας εξελίσσεται σε νέες μορφές με γρήγορους ρυθμούς. Έτσι συνήθως οι παππούδες δεν ζουν μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια τους, ενώ τα διαζύγια αναδεικνύουν ολοένα και περισσότερες μονογονεϊκές οικογένειες, οι μητέρες εργάζονται και δεν βρίσκονται συνεχώς μαζί με τα παιδιά τους. Μέσα σε αυτό το κλίμα οι γονείς προβληματίζονται για το ποιός είναι ο πιο εποικοδομητικός τρόπος συνύπαρξης με τα παιδιά τους.
Η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου κατανοώντας πόσο σημαντικό είναι να στηρίξει τους γονείς στην προσπάθεια τους να επικοινωνούν ουσιαστικά και εποικοδομητικά με τα παιδιά τους, ξεκίνησε τον Ιούνιο μια προσπάθεια εκτίμησης των αναγκών και των προτεραιοτήτων των γονέων, σε σχέση με το παραπάνω ζήτημα. Από την σχετική έρευνα της Κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Μαλεβιζίου προέκυψαν τα ζητήματα που επέλεξαν οι γονείς να συζητηθούν στα πλαίσια κύκλου τριών ομιλιών.

Η πρώτη ομιλία με θέμα «Χτίζοντας γέφυρες συνύπαρξης με τα παιδιά μας», πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30/7/2012 στον Κρουσώνα.
Ομιλητές ήταν η Ψυχολόγος και Κοινωνιολόγος κ. Παναγιωτάκη Μαρία η οποία συμμετείχε εθελοντικά και η τελειόφοιτη Κοινωνική Λειτουργός κ. Σμυρνιωτάκη Αρετή, οι οποίες είχαν την επιμέλεια των σχετικών διαλέξεων.
Έτσι συζητήθηκαν ζητήματα επικοινωνίας γονέων παιδιών, διαχείρισης ορίων, προσδοκιών, ανάπτυξης της αυτοεκτίμησης και της αυτονομίας των παιδιών, καθώς επίσης και ζητήματα τιμωρίας, επαίνου, ενθάρρυνσης και λογικών συνεπειών, οικογενειακών συγκεντρώσεων, κ.α. Ακολούθησε ανοιχτή συνομιλία με τους γονείς για θέματα που τους προβληματίζουν. Η ενεργή συμμετοχή των γονέων, αντανακλά το ενδιαφέρον τους, για την σωστή ανάπτυξη των παιδιών τους.
Η ομιλία κατέληξε με την αξιολόγηση της εκδήλωσης από τους γονείς που συμμετείχαν, με σχετικό ερωτηματολόγιο στο οποίο αποτυπώνεται και το ενδιαφέρον των γονέων για ανάλογες δράσεις υποστηρικτικές προς την οικογένεια στο μέλλον.
Η επόμενες ομιλίες στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος θα πραγματοποιηθούν στη Τύλισσο 6/8/2012 και στο Γάζι 8/8/2012 και θα αναρτηθεί σχετική ενημέρωση στη ιστοσελίδα του Δήμου Μαλεβιζίου.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA