Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο μνημείο πεσόντων Σάρχου
Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο μνημείο πεσόντων Σάρχου PDF Εκτύπωση
Τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο χώρο του μνημείου πεσόντων του Σάρχου επιθεώρησε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Κώστα Φασουλάκη, τον πρόεδρο του οικισμού Γιώργο Αδαμάκη, τοπικούς συμβούλους και στελέχη του δήμου.
Οι εργασίες περιλαμβάνουν τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του μνημείου, την αντικατάσταση της φθαρμένης από το χρόνο στήλης με τα ονόματα των πεσόντων - πολλά από τα οποία έχουν σβήσει - επενδύσεις με μάρμαρο και πέτρα, πλακοστρώσεις, βελτίωση του χώρου πρόσβασης στο μνημείο, αλλά και διαμόρφωση του υπόγειου χώρου όπου υπάρχει το οστεοφυλάκιο των πεσόντων. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε μια μικρή μετατόπιση του μνημείου με στόχο να αποκτήσει δεσπόζουσα θέση και να μεγαλώσει ο χώρος της πλατείας.
Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 11.440 €, που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του δήμου Μαλεβιζίου.
Αμέσως μετά, ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης δήλωσε: «Πραγματοποιούμε στοχευμένες αναπλάσεις σε όλους τους οικισμούς του δήμου και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε να αναδειχτεί με τον καλύτερο τρόπο η ιστορία και ο πολιτισμός του Μαλεβιζίου. Στόχος μας είναι κάθε οικισμός του Μαλεβιζίου να καθιερωθεί ως μοναδικός τόπος επίσκεψης, να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και να τονωθούν οι μικρές, τοπικές οικονομίες. Ο οικισμός του Σάρχου, με το ένδοξο παρελθόν και την πλούσια ιστορία του, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της πορείας που ως δημοτική αρχή έχουμε χαράξει».
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA