Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους Ήρωες καταδρομείς της Μονής και του Μαράθους
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους Ήρωες καταδρομείς της Μονής και του Μαράθους PDF Εκτύπωση
Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012
Με ευλάβεια και ευγνωμοσύνη, η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου και οι οικογένειες των καταδρομέων Νικολάου Καβροχωριανού στη Μονή και Ηλία Τούλη στο Μάραθος, τίμησαν τη μνήμη των δυο Ηρώων που έχασαν τη ζωή τους το καλοκαίρι του 1974 στα τραγικά γεγονότα της Κύπρου, παρουσία των στρατιωτικών αρχών, φορέων και πολλών κατοίκων των οικισμών. Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης αναφερόμενος στο μεγαλείο της θυσίας τους, αλλά και στο άδικο του χαμού τους, τόνισε: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη δυο Ηρώων του τόπου μας: Του λοχία καταδρομών Νικολάου Καβροχωριανού και του καταδρομέα Ηλία Τούλη. Των καταδρομέων που χάθηκαν άδικα - μαζί και με άλλους συναδέλφους τους - στα τραγικά γεγονότα του καλοκαιριού του '74 στην Κύπρο. Γνωστές πλέον οι λεπτομέρειες εκείνης της περιόδου. Μια πτυχή της Ελληνικής ιστορίας που μας πληγώνει, αλλά μας κάνει και υπερήφανους για την πράξη θυσίας των συντοπιτών μας. Αποτίουμε σήμερα τον φόρο τιμής που τους αξίζει και δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε για πάντα ζωντανό στη μνήμη μας το μεγαλείο της θυσίας τους και να το μεταδίδουμε από γενιά σε γενιά, έτσι ώστε όλοι να μαθαίνουν για τους ήρωες και την ιστορία αυτού του τόπου».
Απευθυνόμενος στις οικογένειες των Ηρώων, τόνισε: «Καταλαβαίνω τον πόνο που νιώθετε, μπορώ να αισθανθώ τον κόμπο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο λαιμό σας. Θα πρέπει να αισθάνεσθε υπερήφανοι για τον Νίκο και τον Ηλία. Μέσα στον πόνο σας, τον ανείπωτο πόνο που νιώθετε, να θυμάστε πάντα ότι η ηρωική πράξη του δικού σας ανθρώπου, θα αποτελεί φωτεινό παράδειγμα θάρρους και αυτοθυσίας, στους αιώνες των αιώνων. Ας είναι αιωνία τους η μνήμη!»
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA