Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Συνάντηση για το νέο δημοτικό σχολείο Γαζίου
Συνάντηση για το νέο δημοτικό σχολείο Γαζίου PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019
Συζητήθηκαν όλες οι τελευταίες εργασίες και οι λεπτομέρειες της μεταφοράς των μαθητών - Ένα ακόμα σχολείο - κόσμημα για το Γάζι - Κώστας Μαμουλάκης: Αντιμετωπίσαμε με αποτελεσματικότητα το οξύ πρόβλημα της σχολικής στέγης. Επόμενοι στόχοι, ένα ΕΠΑΛ, ένα Ειδικό Σχολείο και ένα ακόμα δημοτικό

Συζήτηση για όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες του νέου, βιοκλιματικού δημοτικού σχολείου Γαζίου πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Κώστα Μαμουλάκη.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Δ/ντης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου Νίκος Φαραζάκης, ο Πρόεδρος και η Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μανώλης Στρατάκης και Τερέζα Νταγιαντά - Κοτσυφού αντίστοιχα, οι Αντιδήμαρχοι Μανώλης Παπαδομανωλάκης και Άρης Σαλούστρος, η Πρόεδρος της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ. Εύη Αποστολάκη και ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Γαζίου Γιάννης Κοτσυφός. Στους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας έγινε ενημέρωση για την πορεία των εργασιών, για το νέο χώρο που μισθώθηκε από τον Δήμο Μαλεβιζίου ακριβώς δίπλα για να χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης των οχημάτων δασκάλων και γονέων, καθώς και για τις διαδικασίες μετεγκατάστασης των μαθητών από το παλιό κτίριο, κάτι που - εφόσον ο καιρός επιτρέψει την ολοκλήρωση των τελευταίων εργασιών - θα μπορεί να γίνει στις διακοπές του Πάσχα.
Παράλληλα συζητήθηκαν και οι εργασίες που απαιτούνται να γίνουν στο παλιό κτίριο, έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει από την επόμενη σχολική χρονιά ως το νέο, 4ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Τα νέα σχολεία που καταφέραμε και κατασκευάσαμε στο Δήμο μας, μας έδωσαν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε το οξύτατο πρόβλημα της σχολικής στέγης. Ένα πρόβλημα που ειδικά στο Γάζι, ήταν εκρηκτικό όταν αναλάβαμε το 2011. Από τότε, με σωστό προγραμματισμό καταφέραμε να κατασκευάσουμε το νέο βιοκλιματικό λύκειο Γαζίου, να αναβαθμίσουμε και να λειτουργήσουμε ξανά το πρώην αθλητικό σχολείο ως δημοτικό, να φτιάξουμε 2 νέα νηπιαγωγεία στο Τσαλικάκι και έναν νέο βρεφονηπιακό σταθμό στην Αμμουδάρα. Ταυτόχρονα, φροντίσαμε έτσι όλα τα σχολεία του Μαλεβιζίου να λειτουργούν χωρίς προβλήματα και με απρόσκοπτες χρηματοδοτήσεις μέσα από τις αντίστοιχες Σχολικές Επιτροπές.
Σήμερα, ετοιμαζόμαστε να παραδώσουμε σε χρόνο ρεκόρ, περίπου ενάμιση έτος από την έναρξή του, ένα ακόμα δημοτικό στο Γάζι. Υπερσύγχρονο, άνετο, προσβάσιμο και λειτουργικό, με όλους τους βοηθητικούς χώρους που ενισχύουν την προσπάθεια των δασκάλων και βελτιώνουν την καθημερινότητα των μικρών μαθητών.

Όλα αυτά, τα καταφέραμε μέσα από αγαστές συνεργασίες με την Περιφέρεια Κρήτης και όλους τους φορείς της σχολικής κοινότητας. Γι' αυτό και για μια ακόμα φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, την προϊσταμένη Μαρία Κασσωτάκη και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, τον Δ/ντη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου Νίκο Φαραζάκη, όπως επίσης και τους Προέδρους αλλά και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, που ενίσχυσαν αποτελεσματικά τις προσπάθειές μας. Αξίζουν τέλος πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συνεργάτες μου στην Δημοτική Αρχή, αιρετούς και υπηρεσιακούς, όπως και στον πολιτικό μηχανικό Γιάννη Σαλούστρο ο οποίος εκπόνησε αφιλοκερδώς και εντελώς εθελοντικά την στατική μελέτη του κτιρίου».

Το νέο δημοτικό σχολείο Γαζίου

Πρόκειται για ένα σχολείο - κόσμημα όχι μόνο για το Γάζι και το Μαλεβίζι, αλλά για ολόκληρη την Κρήτη, το οποίο ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ - υπενθυμίζεται ότι η θεμελίωσή του έγινε τον Σεπτέμβριο του 2017.

Το σημαντικό αυτό έργο σχολικής στέγης του Γαζίου, έχει προϋπολογισμό 4.500.000 € περίπου μαζί με την αγορά του οικοπέδου και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για ένα βιοκλιματικό τριώροφο κτίριο δυναμικότητας 360 μαθητών το οποίο περιλαμβάνει:

  • 13 αίθουσες διδασκαλίας
  • Βιβλιοθήκη
  • Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων
  • Χώρο φαγητού
  • Γραφεία διδασκόντων
  • Ιατρείο
  • Γυμναστήριο
  • Εργαστήριο φυσικών επιστημών
  • Εργαστήριο αισθητικής αγωγής
  • Εργαστήριο πληροφορικής
  • Εργαστήριο ξένων γλωσσών
  • Γήπεδο μπάσκετ
  • Γήπεδο βόλεϊ

Το νέο κτίριο καλύπτει όλους τους κανονισμούς προσβασιμότητας, ενσωματώνει σ' ένα κτιριακό συγκρότημα όλες τις σχολικές δραστηριότητες και ενισχύει το αίσθημα συνοχής της μαθητικής κοινότητας.
Η ανέγερσή του γίνεται σε οικόπεδο 3.000 τ.μ. περίπου στην οδό Ελευθερίας αρ. 49, το οποίο έχει αγοραστεί από τον Δήμο Μαλεβιζίου με ίδια έσοδα και με την μερική οικονομική στήριξη και της Περιφέρειας Κρήτης.

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA