Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Στον Κρουσώνα συνεχίστηκε ο κύκλος σχολικών δράσεων ενημέρωσης για τη φιλοζωία και τα αδέσποτα
Στον Κρουσώνα συνεχίστηκε ο κύκλος σχολικών δράσεων ενημέρωσης για τη φιλοζωία και τα αδέσποτα PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019
Συνεργασία Δήμου Μαλεβιζίου με το φιλοζωικό σωματείο ΖΩΦΟΡΟΣ - Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στα σχολεία του Μαλεβιζίου

Έχουν τα ζώα δικαιώματα; Άραγε έχουν τα ζώα ίδια δικαιώματα στην ελευθερία, την υγεία, την τροφή, την ευζωία με τον άνθρωπο; Τι μπορεί να κάνει ο καθένας από εμάς για να διασφαλίσει τα δικαιώματα των ζώων;
Αυτά και άλλα πολύ σημαντικά ερωτήματα απαντήθηκαν μέσα από το ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Άνθρωποι και ζώα. Ίδιο δικαίωμα στη ζωή» που παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε' και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κρουσώνα.

Το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Γραφείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Μαλεβιζίου και του φιλοζωικού σωματείου ΖΩΦΟΡΟΣ και με την υποστήριξη των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου, έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα που αφορούν τη φιλοζωία και τα αδέσποτα.
Από την απαρχή της ζωής και του πολιτισμού τα ζώα έπαιξαν σπουδαίο ρόλο προσφέροντας πολλές και μεγάλες υπηρεσίες στον άνθρωπο. Τους οφείλουμε λοιπόν χάρη και το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε σήμερα είναι να σεβόμαστε και να προστατεύουμε τα δικαιώματά τους τόσο όσο και τα δικά μας. Άλλωστε δεν λέγεται τυχαία ότι ο πολιτισμός ενός έθνους διακρίνεται από τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα και σκοπός του σχολείου είναι, μεταξύ άλλων, να διαπαιδαγωγήσει χαρακτήρες που θα λειτουργούν με βάση το σεβασμό, την αλληλεγγύη, την ενσυναίσθηση, την αγάπη για τον άνθρωπο και τα ζώα εξίσου.

Η Δ/νση του Δημοτικού Σχολείου Κρουσώνα και η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου θα ήθελαν και δημόσια να ευχαριστήσουν θερμά την Πρόεδρο του φιλοζωικού σωματείου «ΖΩΦΟΡΟΣ» Μαρία Χουστουλάκη, τα μέλη Μαρία Παπαδάκη και Σωτηρία Μεσσαριτάκη, οι οποίες με απλό και κατανοητό τρόπο βοήθησαν τα παιδιά να αντιληφθούν την αξία του σεβασμού και της διασφάλισης των δικαιωμάτων των ζώων.
Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και παιδαγωγικά κατάλληλο για αυτές τις ηλικίες, ενώ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ενημερώσεις στο 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου στο Πολύδροσο και το επόμενο διάστημα θα γίνουν και σε άλλα σχολεία του Δήμου.

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA