Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Αρχίζουν τα έργα ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων και οι ασφαλτοστρώσεις στο Τσαλικάκι
Αρχίζουν τα έργα ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων και οι ασφαλτοστρώσεις στο Τσαλικάκι PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018
Στην κεντρική πλατεία στο Τσαλικάκι βρέθηκε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Άρη Σαλούστρο, υπηρεσιακούς παράγοντες και τον ανάδοχο του έργου ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων και οδών της ευρύτερης περιοχής, διευθετώντας τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν την έναρξη των εργασιών.

Τα σημαντικά αυτά έργα, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους του Δήμου Μαλεβιζίου, περιλαμβάνουν την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας στο Τσαλικάκι, του Μνημείου των Ηρώων, της παιδικής χαράς, καθώς και άλλων κοινόχρηστων χώρων. Συμπεριλαμβάνουν επίσης ασφαλτοστρώσεις οδών, αναπλάσεις των πεζοδρομίων που οδηγούν από την κεντρική πλατεία μέχρι τα ανατολικά όρια των Δήμων Μαλεβιζίου - Ηρακλείου, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, πέργκολες, φωτισμό, καλαθάκια απορριμμάτων, κ.α.), διανοίξεις οδών, δενδροφυτεύσεις, σημαντικές παρεμβάσεις επί της οδού Θριάμβου, κ.α.
Υλοποιείται έτσι ένα ακόμα τμήμα από το πρόγραμμα έργων ανάπτυξης και υποδομών της Δημοτικής Αρχής, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, ενώ παράλληλα ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των τοπικών φορέων.
Λόγω των επικείμενων έργων η Δημοτική Αρχή παρακαλεί τους κατοίκους να προσέχουν τις σημάνσεις που θα τοποθετούνται διευκολύνοντας τις εργασίες, τονίζοντας το γεγονός ότι η όποια ταλαιπωρία θα είναι προσωρινή, ενώ τα έργα θα είναι μόνιμα.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του ανέφερε: «Είδαμε επί τόπου και τις τελευταίες λεπτομέρειες και ξεκινάμε ένα μεγάλο και εκτεταμένο πρόγραμμα έργων στο Τσαλικάκι. Είμαι βέβαιος ότι - παρά την πρόσκαιρη αναστάτωση - οι κάτοικοι να ικανοποιηθούν απόλυτα από το αποτέλεσμα, που θα βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητά τους. Φυσικά και θα παρακολουθούμε από κοντά όλες τις εργασίες, έτσι ώστε να έχουμε στον συντομότερο δυνατό χρόνο, ένα άρτιο τεχνικά και αισθητικά αποτέλεσμα. Θα ήθελα επίσης να τονίσω ότι και αυτά τα έργα γίνονται από πόρους του Δήμου μας. Από χρήματα δηλαδή των δημοτών, που με χρηστή διαχείριση καταφέρνουμε και τα επιστρέφουμε ξανά στους ίδιους μέσα από σημαντικές αναπτυξιακές παρεμβάσεις.
Με την ευκαιρία που μου δίνεται, θα ήθελα να συγχαρώ τους Αντιδημάρχους Θανάση Κύρκο, Άρη Σαλούστρο και Μανώλη Παπαδομανωλάκη, την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Άννα Φραντζεσκάκη, τον Δημοτικό Σύμβουλο Ματθαίο Μανιούδη, τον Πρόεδρο της Δ.Ε. Γαζίου Γιάννη Κοτσυφό, καθώς και όλα τα στελέχη της τεχνικής και οικονομικής μας υπηρεσίας για την προσπάθειά τους και να ευχαριστήσω θερμά τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων για την άψογη συνεργασία μας
».

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA