Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Συνεχίσουν να εντυπωσιάζουν τα γλυπτά στην παραλία της Αμμουδάρας
Συνεχίσουν να εντυπωσιάζουν τα γλυπτά στην παραλία της Αμμουδάρας PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018
Παραδομένα στις καιρικές συνθήκες, τα εκπληκτικά γλυπτά από άμμο στην Αμμουδάρα, εξακολουθούν να «γοητεύουν» τους χιλιάδες επισκέπτες και τους κατοίκους της περιοχής.
Τα εντυπωσιακά, ψηλά γλυπτά, φιλοτεχνήθηκαν ως γνωστό, τον περασμένο Ιούνιο, στο πλαίσιο του 3ου φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο, που έγινε υπό την αιγίδα του δήμου Μαλεβιζίου και με την υποστήριξη της περιφέρειας Κρήτης. Εξακολουθούν όμως να αποτελούν αξιοθέατα της Αμμουδάρας για ολόκληρο το καλοκαίρι. Η φθορά μάλιστα που προκαλούν οι καιρικές συνθήκες και η θάλασσα, τα κάνει ακόμα πιο γοητευτικά, καθώς υποδηλώνει το εφήμερο αυτής της τέχνης και όχι μόνο... Έτσι, ενισχύει και το μήνυμα του φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, του «σπιτιού» όλων εμάς, παλαιότερων, σημερινών και επόμενων γενιών.
Όπως είναι ήδη γνωστό, το 3ο φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Μονής Μαλεβιζίου, σε συνεργασία με τον γλύπτη Μανώλη Χαρκούτση. Το μήνυμα του φεστιβάλ ήταν « Δεν το βάζω κάτω ! Καθαρές θάλασσες, καθαρές παραλίες !». Να σημειωθεί ότι σε όλες τις διοργανώσεις, από το 2016 που ξεκίνησε το φεστιβάλ, το μήνυμά του αφορά στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος κυρίως από το πλαστικό, αλλά και από διάφορα σκουπίδια.
Γλυπτά φιλοτέχνησαν ο Ουκρανός πανεπιστημιακός καθηγητής Yuriy Mysko, η διεθνής γλύπτρια επίσης από την Ουκρανία Lyudmyla Mysko, ο Ρουμάνος εικαστικός που ζει και εργάζεται στην Αθήνα Gabriel Grama και οι Έλληνες γλύπτες Ανδρέας Αραπάκης, Αμαλία Φλωρου και Μανώλης Χαρκούτσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, σε πιλοτική μορφή, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, έγιναν με πολύ μεγάλη επιτυχία μαθήματα γλυπτικής στην άμμο για παιδιά, που προγραμματίζεται να καθιερωθούν από την επόμενη διοργάνωση το 2019.
Οι παραλίες στις οποίες υπάρχουν αξιοθέατα έργα τέχνης είναι :
  • Περίπου 200 μέτρα δυτικά του γηπέδου ΕΓΟΗ
  • Στο κέντρο της Αμμουδάρας, (τέρμα της οδού Νάξου, στο ύψος του κεντρικού πάρκινγκ)
  • Δυτικά των εκβολών του Αλμυρού ποταμού
  • Μπροστά από το πρώην club "Barracuda".

Πολύτιμη είναι η υποστήριξη από τις επιχειρήσεις που είναι χορηγοί της διοργάνωσης:
Μέγας χορηγός: Ergo Καλουδάκης Α.Ε.
Χρυσοί χορηγοί: TUI Magic Life Candia Maris, Apollonia Beach City Resort & Spa, ΑΝΕΚ - Blue Star Ferries.
Αργυροί χορηγοί: Cretan Holidays, Karatarakis Group hotels and restaurants, herbs΄ garden Lato boutique hotel, 626 ALL DAY, τα ξενοδοχεία Zeus Hotels -Neptuno Beach Resort, Marirena και Γοργόνα, η εταιρεία ΠΛΕΚΤΑΜ, η AutoBest center αυτοκίνητα service - ανταλλακτικά, η Μεταξαράκη Διαφημιστική και το Let's Wash.

Χορηγοί: Super Strom Vatsinas, Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου, εστιατόριο Πετούσης, Σαβοϊδάκης bakery and patisserie, The Mimmy΄s Fusion Cucina, ενοικιαζόμενα δωμάτια - beach bar Frank, ενοικιαζόμενα δωμάτια EMI, εστιατόρια Λωτός και Heaven, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια - ταβέρνα Τρούλης, The grill project Oregano, τα ξενοδοχεία Agapi Beach, Santa Marina Beach, Sitia Beach City Resort and Spa, Marilena, Atlantica Akti Zeus, η σχολή Καταδύσεων Makridakis Diving, το τουριστικό γραφείο Mika Travel, τα Κρασιά Χονδροζουμάκης, τα καταστήματα Silk Color, οι εταιρείες DOGS & COWS Business Whispering, Γερανοί Μαλλιαράκης, Tool masters Αντώνης Ταταράκης και η σχολή οδηγών ΕΞΑΝΤΑΣ.

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA