Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Σεμινάριο ιστορικής επιμόρφωσης στις Γωνιές
Σεμινάριο ιστορικής επιμόρφωσης στις Γωνιές PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018
Η Πρωτοβουλία για την Ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γωνιών Μαλεβιζίου και την υποστήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προστασίας & Παιδείας Μαλεβιζίου και του Δήμου Μαλεβιζίου, διοργανώνει σεμινάριο επιμόρφωσης στην Προφορική Ιστορία στις Γωνιές Μαλεβιζίου, το Σαββατοκύριακο 14 & 15 Ιουλίου 2018.
Το σεμινάριο διοργανώνεται στα πλαίσια του ετήσιου Διεθνούς Θερινού Σχολείου Αρχαιολογικής Εθνογραφίας στις Γωνιές Μαλεβιζίου, με σκοπό την ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα εκπαιδευτούν στη θεωρία και τις μεθόδους της προφορικής ιστορίας, που είναι μια προσέγγιση της ιστορίας «από τα κάτω», βασισμένη σε συνεντεύξεις και καταγραφές ζωής. Θα διδαχθούν και θα ασκηθούν πρακτικά στη διεξαγωγή και την καταγραφή προφορικών συνεντεύξεων και ιστοριών ζωής, τη χρήση ψηφιακών μέσων καταγραφής, τη δεοντολογία της συνέντευξης και της χρήσης του καταγεγραμμένου υλικού.
Το σεμινάριο θα διδάξουν οι: Ελένη Στεφάνου (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο) και Άρης Αναγνωστόπουλος (Πανεπιστήμιο του Kent).
Το σεμινάριο είναι δωρεάν και ανοιχτό στο κοινό, κατόπιν δήλωσης συμμετοχής και με σειρά προτεραιότητας. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 35 άτομα. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στις μεθόδους της προφορικής ιστορίας. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Ιουλίου 2018, ώρα 10:00πμ-17:00μμ και την Κυριακή 15 Ιουλίου 10:00πμ-17:00μμ.
Δηλώσεις συμμετοχής μέσω email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή τηλεφωνικά στο 6945450418, μέχρι την Κυριακή 8 Ιουλίου.
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA