Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Νέος χώρος παράδοσης για καθαρά κλαδέματα στο Γάζι
Νέος χώρος παράδοσης για καθαρά κλαδέματα στο Γάζι PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018
Με έναν νέο χώρο, διαμορφωμένο κατάλληλα για την υποδοχή κλαδεμάτων που έχουν οι δημότες, η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου αποσκοπεί στο να ελαχιστοποιήσει το φαινόμενο τοποθέτησής τους στους κάδους των απορριμμάτων.

Ειδικότερα, στην περιοχή του Σκαφιδαρά, δίπλα στο γήπεδο του Αλμυρού, μπορούν οι πολίτες που προχωρούν σε κλαδέματα να παραδίδουν καθαρά κλαδιά, χωρίς χώματα, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις ώρες 09:00 - 13:00. Ο χώρος είναι κατάλληλα διαμορφωμένος και περιφραγμένος για να υποδέχεται όλα τα προϊόντα των κηπευτικών εργασιών, όπως κλαδιά, κορμούς δέντρων, καλάμια και γενικότερα όλα τα ξυλώδη υλικά και μόνο αυτά. Η μεταφορά στον χώρο, γίνεται από τους δημότες με δικά τους μέσα.

Παράλληλα, η υπηρεσία καθαριότητας υπενθυμίζει σε δημότες και επιχειρήσεις τους βασικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθούν, έτσι ώστε να συμβάλλουν στο να διατηρείται ο τόπος μας καθαρός. Ειδικότερα:

Απορρίμματα σύμμεικτα
Εναπόθεση μόνο μέσα στους πράσινους κάδους κατά προτίμηση τις νυχτερινές ώρες, μέσα σε ανθεκτικές σακούλες και όχι δίπλα στους κάδους. Οι σακούλες πρέπει να είναι καλά δεμένες και να αφαιρούνται τυχόν υγρά πριν την τοποθέτησή τους στον κάδο.

Απορρίμματα ανακυκλώσιμα
Τοποθετούμε μόνο ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικά και υλικά συσκευασίας), χύμα - όχι σε δεμένες σακούλες - στους μπλε κάδους. Πριν την τοποθέτηση στον κάδο τα συμπιέζουμε για να ελαχιστοποιήσουμε τον όγκο τους.

Απορρίμματα γυάλινα
Όπου υπάρχει μπλε κώδωνας συλλογής γυαλιού (καμπάνα) εναποθέτουμε φιάλες ή άλλα γυάλινα αντικείμενα χωρίς σακούλα. Αν δεν υπάρχει κοντά κώδωνας τα εναποθέτουμε στον μπλε κάδο ανακύκλωσης.

Απορρίμματα ογκώδη
Τα ογκώδη αντικείμενα, (τραπέζια, κρεβάτια, στρώματα, ηλεκτρικές συσκευές κ.λ.π.) δεν απορρίπτονται σε δημόσιο χώρο. Γίνεται η αποκομιδή τους ΜΟΝΟ μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου στο τηλ: 2810821728 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (07:00 - 13:00) και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση σκουπιδιών έξω από τους κάδους για λόγους πρωτίστως δημόσιας υγείας αλλά και αισθητικής, ενώ στα σταθερά καλαθάκια που έχει τοποθετήσει ο Δήμος στα πεζοδρόμια απορρίπτουμε μόνο χαρτάκια και μικροαντικείμενα. Ποτέ οικιακά απορρίμματα.

Στα πλαίσια, αυτά λαμβάνοντας υπόψη τις επιπλέον δυνατότητες αποκομιδής ειδικά των πράσινων απορριμμάτων και προκειμένου να διατηρούμε καθαρό το περιβάλλον ο Δήμος προτίθεται να εφαρμόσει με αυστηρότητα τον κανονισμό καθαριότητας επιβάλλοντας διοικητικό πρόστιμο στους παραβάτες.

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA