Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Θεμελιώνεται το νέο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου
Θεμελιώνεται το νέο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017
Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, στις 9 π.μ. θεμελιώνεται το νέο βιοκλιματικό Δημοτικό Σχολείο Γαζίου παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, στελεχών της Δημοτικής Αρχής και μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα στον τομέα της σχολικής στέγης στο Δήμο Μαλεβιζίου, προϋπολογισμού μαζί με την αγορά του οικοπέδου 4.500.000 € περίπου, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Το νέο σχολείο καλύπτει όλους τους κανονισμούς προσβασιμότητας, ενσωματώνει σ' ένα κτιριακό συγκρότημα όλες τις σχολικές δραστηριότητες και ενισχύει ουσιαστικά το αίσθημα συνοχής της μαθητικής κοινότητας. Πρόκειται για ένα βιοκλιματικό τριώροφο κτίριο δυναμικότητας 300 μαθητών το οποίο περιλαμβάνει 13 αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο φαγητού, γραφεία διδασκόντων, ιατρείο, γυμναστήριο και 4 αίθουσες εργαστηρίων (φυσικών επιστημών, αισθητικής αγωγής, πληροφορικής και ξένων γλωσσών), ενώ στο περιβάλλοντα χώρο θα έχει γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ. Η ανέγερσή του γίνεται σε οικόπεδο 3.000 τ.μ. περίπου στην οδό Ελευθερίας αρ. 49, το οποίο έχει αγοραστεί από τον Δήμο Μαλεβιζίου με ίδια έσοδα και με την μερική οικονομική στήριξη και της Περιφέρειας Κρήτης.

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA