Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν τα γλυπτά από άμμο στην Αμμουδάρα
Συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν τα γλυπτά από άμμο στην Αμμουδάρα PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017
«Συντροφιά» στους επισκέπτες και τους κατοίκους της Αμμουδάρας κράτησαν ολόκληρο το καλοκαίρι και εξακολουθούν να κρατούν, τα γλυπτά από άμμο, που φιλοτεχνήθηκαν τον Ιούνιο. Το πιο σπουδαίο είναι όμως ότι όλοι, μικροί και μεγάλοι, σεβάστηκαν αυτά τα εντυπωσιακά, αλλά ευαίσθητα έργα τέχνης τα οποία παραμένουν άθικτα!
Μικρές αλλοιώσεις στην υφή τους προέρχονται μόνο από τον αέρα. Τα έντονα πρωτοβρόχια και οι ισχυρές καταιγίδες, αναμένεται να «παραδώσουν» στη θάλασσα, πίσω στη φύση, τα εφήμερα έργα τέχνης... Το εφήμερο της τέχνης και τα μηνύματά του, αποτελούν άλλωστε την πεμπτουσία του φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο: Όλα διανύουν τον κύκλο τους μέσα στη φύση, η οποία αποτελεί το «σπίτι» μας. Ας σεβαστούμε λοιπόν λίγο περισσότερο αυτό το «σπίτι»!

Όπως είναι ήδη γνωστό, το φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά φέτος στην Αμμουδάρα, από τη 1 έως τις 20 Ιουνίου. Απέδωσε έξι θαυμάσια έργα τέχνης ύψους ακόμα και τριών μέτρων, σε δύο σημεία και συγκεκριμένα στην «καρδιά» της Αμμουδάρας (τέρμα της οδού Νάξου) και δυτικά των εκβολών του Αλμυρού ποταμού. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του δήμου Μαλεβιζίου και του ΕΟΤ, με την υποστήριξη της περιφέρειας Κρήτης. Διοργανώθηκε από το σύλλογο Γυναικών δήμου Μαλεβιζίου «Μέλισσα» σε συνεργασία με τον γλύπτη Μανώλη Χαρκούτση. Το θέμα του φεστιβάλ ήταν «Καλοκαιρινές διακοπές» και το μήνυμά του «Καθαρές θάλασσες, καθαρές παραλίες!». Συμμετείχαν ο πανεπιστημιακός καθηγητής Γλυπτικής Ουκρανός Yuriy Mysko, η γλύπτρια Lyudmyla Mysko και ο γλύπτης Μανώλης Χαρκούτσης.
Τα εξαιρετικά έργα τέχνης με έμφαση στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τη ρύπανση, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων και κυρίως των ξένων επισκεπτών του τόπου μας. Αμέτρητες είναι οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τις εργασίες του φεστιβάλ και στη συνέχεια από τα ίδια τα γλυπτά, που δημοσιεύθηκαν στα μέσα ενημέρωσης, στο διαδίκτυο και τα social media. Έτσι, η Αμμουδάρα και γενικότερα ο δήμος Μαλεβιζίου, έτυχαν μεγάλης προβολής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα εκπληκτικά γλυπτά αποτελούν ολόκληρο το καλοκαίρι ένα από τα αξιοθέατα της Αμμουδάρας.
Η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου έχει υιοθετήσει το θεσμό κι έχει την πρόθεση να τον ενισχύσει περισσότερο την επόμενη χρονιά. Εξαιρετικά σημαντική ήταν η συμβολή των επιχειρήσεων, κυρίως από το χώρο του τουρισμού, οι οποίες με τις χορηγίες τους συνέβαλαν στην επιτυχία του θεσμού.
Οι επιχειρήσεις αυτές είναι:
- Χρυσοί χορηγοί: Τα ξενοδοχεία Agapi Beach - Sbokos Hotel Group και Apollonia Beach resort & Spa - Cyan group of hotels.
- Αργυροί χορηγοί: Τα αναψυκτικά ΦΗΜΗ, το τουριστικό γραφείο Cretan Holidays, η TUI Magic Life Candia Maris, η ANEK - Blue Star Ferries, το Let΄s Wash και η εταιρεία «Μεταξαράκη Διαφημιστική».
- Χορηγοί: Το φυσικό μεταλλικό νερό «Ζαρός», τα καύσιμα Κρήτης Envirol, η «Λίβας Α.Ε.», η Klados Security, τα ξενοδοχεία Santa Marina, Sitia Beach, Dessole - Dolfin Bay, Aquila - Atlantis, Oasis Hotel, το κατάστημα «Ταταράκης Αντώνιος & Σια ΟΕ» TOOLMASTERS.GR., το μουσικό στέκι «Θαλασσινή Αύρα» στην Αμμουδάρα, το εστιατόριο «Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα», το τουριστικό γραφείο Mika Travel, τα οινοποιεία «Ευφροσύνη» και «Κρασιά Χονδροζουμάκη», η αγροτουριστική μονάδα «Θαλόρη», η Makridakis Diving - σχολή καταδύσεων, ο «Κρητικός Φούρνος», η swimming pool - καφέ - πιτσαρία «Πέργκολα», το beach pleasure AMMOS, το μεζεδοπωλείο «Τα Καλύτερα», ο πολυχώρος Grand, η εταιρεία Candia Nuts και το beach bar CABANA plage.

Video μπορείτε να δείτε εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=-VehA_t5kM4
https://www.youtube.com/watch?v=-WEsSmvi-zE
https://www.youtube.com/watch?v=g-IcHa7VwNw

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA