Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Εξακολουθούν να εντυπωσιάζουν τα γλυπτά στην άμμο της παραλίας Αμμουδάρας
Εξακολουθούν να εντυπωσιάζουν τα γλυπτά στην άμμο της παραλίας Αμμουδάρας PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
Τον θαυμασμό των επισκεπτών της Αμμουδάρας εξακολουθούν να προκαλούν τα εξαιρετικά έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του φεστιβάλ Γλυπτικής, το οποίο ως γνωστό πραγματοποιήθηκε από τη 1 έως και τις 20 Ιουνίου 2017.

Αν και έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από τη λήξη του φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο, τα γλυπτά παραμένουν και είναι πάρα πολύ πιθανόν, αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, τα έργα τέχνης να εξακολουθήσουν να αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο με τα γλυπτά έχουν τραβηχτεί από δημοσιογράφους και επισκέπτες κι έχουν ήδη ταξιδέψει μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα σε όλον τον κόσμο, προβάλλοντας την Αμμουδάρα, το δήμο Μαλεβιζίου και γενικότερα την Κρήτη ως τουριστικό προορισμό. Συγχρόνως, στέλνουν δυνατά φιλοπεριβαλλοντικά μηνύματα για την προστασία της θάλασσας και των παραλιών από τη ρύπανση και τη μόλυνση. Άλλωστε το μήνυμα του φεστιβάλ ήταν «καθαρές θάλασσες, καθαρές παραλίες» και οι γλύπτες ανταποκρίθηκαν σε αυτό φιλοτεχνώντας εκπληκτικά έργα.

Το φεστιβάλ, τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Μαλεβιζίου και του ΕΟΤ, ενώ έχει την υποστήριξη της περιφέρειας Κρήτης. Έγινε για δεύτερη φορά φέτος με πρωτοβουλία του γλύπτη Μανώλη Χαρκούτση σε διοργάνωση του συλλόγου Γυναικών δήμου Μαλεβιζίου «Η Μέλισσα». Έξι έργα από άμμο, ύψους μέχρι και τριών μέτρων, φιλοτέχνησαν οι γλύπτες Μανώλης Χαρκούτσης, Yuriy Mysko και Lyudmyla Mysko που πήραν μέρος στο φεστιβάλ. Τα τρία έργα βρίσκονται στην παραλία στο τέρμα της οδού Νάξου στην «καρδιά» της Αμμουδάρας και τα άλλα τρία δυτικά των εκβολών του Αλμυρού ποταμού.

Χορηγοί του φεστιβάλ ήταν:
 • Χρυσοί χορηγοί Τα ξενοδοχεία Agapi Beach - Sbokos Hotel Group και Apollonia Beach resort & Spa - Cyan group of hotels.
 • Αργυροί χορηγοί Τα αναψυκτικά ΦΗΜΗ, το τουριστικό γραφείο Cretan Holidays, η TUI Magic Life Candia Maris, η ANEK - Blue Star Ferries, το Let΄s Wash και η εταιρεία «Μεταξαράκη Διαφημιστική».
 • Χορηγοί Το φυσικό μεταλλικό νερό «Ζαρός», τα καύσιμα Κρήτης Envirol, η «Λίβας Α.Ε.», η Klados Security, τα ξενοδοχεία Santa Marina, Sitia Beach, Dessole - Dolfin Bay, Aquila - Atlantis, Oasis Hotel, το κατάστημα «Ταταράκης Αντώνιος & Σια ΟΕ» TOOLMASTERS.GR. , το μουσικό στέκι «Θαλασσινή Αύρα» στην Αμμουδάρα, το εστιατόριο «Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα», το τουριστικό γραφείο Mika Travel, τα οινοποιεία «Ευφροσύνη» και «Κρασιά Χονδροζουμάκη», η αγροτουριστική μονάδα «Θαλόρη», η Makridakis Diving - σχολή καταδύσεων, ο «Κρητικός Φούρνος», η swimming pool - καφέ- πιτσαρία «Πέργκολα» , το beach pleasure AMMOS, το μεζεδοπωλείο «Τα Καλύτερα», ο πολυχώρος Grand, την εταιρεία Candia Nuts και το beach bar CABANA plage.
 • Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
  Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
  Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
  Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
  Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

  Για βίντεο των Γλυπτων παρακαλώ πατήστε παρακάτω:
 • Βίντεο1
 • Βίντεο2
 •  

  Χάρτης περιοχής

  Χάρτης Γαζίου
  Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
  Οδηγός του Πολίτη
  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
  Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
  ΑΜΕΑ
  Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
  ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
  Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
  Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

  Αναζήτηση

  Διαύγεια
  Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
  Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
  Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
  Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
  Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
  Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
  Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
  Το Σύμφωνο των Δημάρχων
  linkedTourism
  ΚΕΠ
  Funding
  INTERMEDIA