Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Οι μαθητές του Λυκείου Γαζίου για το Παλαιόκαστρο
Οι μαθητές του Λυκείου Γαζίου για το Παλαιόκαστρο PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017
Τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη επισκέφτηκε η πολιτιστική ομάδα του Λυκείου Γαζίου «Υιοθετώ ένα μνημείο», μια δραστήρια ομάδα μαθητών που έχει διοργανώσει δράσεις ευαισθητοποίησης και προβολής του φρουρίου του Παλαιοκάστρου, παραδίδοντάς του την εργασία που έχουν κάνει για το σημαντικό αυτό μνημείο του Μαλεβιζίου.

Οι μαθητές, με τη φροντίδα και των υπεύθυνων καθηγητριών Ειρ. Καλαϊτζάκη, Μ. Κοντή και Χρ. Ντιντάκη, έχουν προχωρήσει σε τρισδιάστατη αναπαράσταση του μνημείου στο χώρο του Λυκείου, σε συγκέντρωση υπογραφών υπέρ της ανάπλασής του, αλλά και σε «αδελφοποίηση» του φρουρίου του Παλαιοκάστρου με το ενετικό φρούριο του Πλαταμώνα.

Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης άκουσε με ενδιαφέρον τις παρατηρήσεις των μαθητών, δίνοντάς τους συγχαρητήρια για την ευαισθησία αλλά και την πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει, τονίζοντας: «Η προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της ιστορίας του τόπου μας, είναι κάτι που αφορά το σύνολο της κοινωνίας μας. Είναι υπόθεσή όλων μας. Και είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός να βλέπεις τη νέα γενιά να δραστηριοποιείται τόσο δυναμικά σε αυτόν τον τομέα και να παρουσιάζει τόσο χρήσιμες εργασίες.
Εμείς όπως είναι γνωστό, με πόρους του Δήμου μας και με την καθοριστική υποστήριξη της αρμόδιας Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, έχουμε ήδη ολοκληρώσει τις εργασίες ανάδειξης της Ενετικής Ασβεστοκάμινου - που συνδέεται άρρηκτα με το Παλαιόκαστρο - και έχουμε ολοκληρώσει και τις μελέτες προστασίας και ανάδειξης του Φρουρίου. Αυτή την προσπάθεια συνεχίζουμε, σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη που είναι δίπλα μας, αναζητούμε το κατάλληλο πρόγραμμα χρηματοδότησης και μας χαροποιεί το γεγονός ότι έχουμε μαζί μας ως πολύτιμούς «συμμάχους» τη νεολαία του Μαλεβιζίου. Αξίζουν πολλά μπράβο στα παιδιά, στους καθηγητές και στους γονείς τους, οι οποίοι δικαίως θα πρέπει να αισθάνονται πολύ υπερήφανοι για τις ευαισθησίες των παιδιών τους».

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μ. Παπαδομανωλάκης, ο Αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δ. Λυδάκης, η υπ. του γραφείου παιδείας του Δήμους Ειρ. Κατσάφαρου και η Λυκειάρχης Ρ. Λεμονή.

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA