Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Εξοπλίζεται το Εκθετήριο Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Σάρχου
Εξοπλίζεται το Εκθετήριο Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Σάρχου PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

Με την προσθήκη του απαραίτητου εξοπλισμού, προϋπολογισμού 30.000 €, ολοκληρώνεται το Εκθετήριο Πολιτιστικής Κληρονομιάς στον Σάρχο, το οποίο θα λειτουργεί στον ανακαινισμένο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου του οικισμού.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο με σκοπό να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μέσα από ένα σύγχρονο και λειτουργικό χώρο, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για ολόκληρο το Μαλεβίζι. Στις εργασίες διαμόρφωσης του παλιού σχολείου που προηγήθηκαν, προϋπολογισμού 130.000 €, περιλαμβανόταν η πλήρης ανακαίνιση των χώρων, η αντικατάσταση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, η τοποθέτηση κλιματισμού και εξαερισμού, φωτιστικών σωμάτων, νέα υδραυλική εγκατάσταση, εργασίες πρόσβασης ΑμεΑ, κ.α.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Η ιστορία, η παράδοση και η πολιτιστική κληρονομιά μας, είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε. Με το νέο αυτό χώρο πολιτισμού, στοχεύουμε στο να αναδείξουμε την λαογραφική και πολιτιστική μας παράδοση, να δημιουργήσουμε ένα κέντρο πολιτισμού που θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες του τόπου μας και να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία της ενδοχώρας του Δήμου μας. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, ένα έργο που εντάσσεται στο πρόγραμμά μας για ισόρροπη και πολύπλευρη ανάπτυξη του Μαλεβιζίου, για την ανάδειξη όλων εκείνων των στοιχείων που κάνουν το Μαλεβίζι ξεχωριστό προορισμό χειμώνα - καλοκαίρι.
Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου που δούλεψαν σκληρά και για αυτό το έργο, τους πρώην Αντιδημάρχους της Δ.Ε. Κρουσώνα Κ. Φασουλάκη (νυν Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτισμού της Περιφέρειας μκρήτης) και Γ. Μακριδάκη, τον Πρόεδρο της ΤΚ Σάρχου Γ. Αδαμάκη, τους Αντιδημάρχους Γ. Βαλτζάκη και Ά. Σαλούστρο, όλα τα στελέχη της τεχνικής μας υπηρεσίας για την πολύ καλή δουλειά που έκαναν, καθώς και τους συνεργάτες μας από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 μέσω του οποίου χρηματοδοτείται το έργο».

 

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA