Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για την ανάδειξη δασικών περιοχών του Κρουσώνα
Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για την ανάδειξη δασικών περιοχών του Κρουσώνα PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Στον Δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη παραδόθηκαν οι δυο δασικές μελέτες περιοχών του Κρουσώνα, που αφιλοκερδώς εκπόνησε η εταιρεία Αφοι Φασουλάκη - Γεωτεχνικές Εργασίες και αφορούν το δασάκι της Ι.Μ. Αγίας Ειρήνης και το δασάκι στην περιοχή «Πλάι».

Το Δασάκι της Αγίας Ειρήνης
Η μελέτη εστιάζεται στην ανάδειξη της δασικής έκτασης δυτικά της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης και αφορά την αξιοποίηση και την προστασία του φυσικού αυτού τοπίου πυκνής βλάστησης. Η δημιουργία υποδομών πυροπροστασίας, κατάλληλου χώρου αναψυχής και ψυχαγωγίας, αποτελούν τις κύριες εργασίες που πρόκειται να γίνουν.

Η δασική περιοχή «Πλάι»
Η μελέτη εστιάζεται στην ανάπλαση του αλσυλλίου στην περιοχή Πλάϊ και αφορά την ανάδειξη, την αξιοποίηση και την προστασία του ιδιαίτερου αυτού φυσικού περιβάλλοντος, με κύριο σκοπό τη δημιουργία μιας περιπατητικής διαδρομής. Η διαπλάτυνση και η διαμόρφωση του μονοπατιού, η κατασκευή πεζογέφυρας, η δημιουργία πυροσβεστικής φωλιάς, η συντήρηση του δασικού δρόμου για την άμεση πρόσβαση οχημάτων έκτακτης ανάγκης, αποτελούν τις κύριες παρεμβάσεις που περιλαμβάνει.

Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης ευχαρίστησε τους μελετητές για την προσφορά τους και σε δηλώσεις του τόνισε: «Το ορεινό Μαλεβίζι, αποτελείται από περιοχές μοναδικού φυσικού κάλους που προσπαθούμε με κάθε τρόπο να προστατέψουμε και να αναδείξουμε. Και σε αυτή την προσπάθεια, η εκπόνηση των ανάλογων μελετών αποτελεί καίριο βήμα για να προχωρήσουμε στις παρεμβάσεις ανάπτυξης που έχει ανάγκη ο τόπος μας.
Θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω τους αδερφούς Φασουλάκη για την ευγενική προσφορά των μελετών, κίνηση που αποδεικνύει ότι εδώ στο Μαλεβίζι, Δημοτική Αρχή, φορείς αλλά και μεμονωμένοι πολίτες λειτουργούμε ως μια ομάδα με κοινό στόχο την ανάδειξη και την προστασία του τόπου μας. Να ευχαριστήσω επίσης τους Αντιδημάρχους Άρη Σαλούστρο και Γιώργο Βαλτζάκη, τον Πρόεδρο του οικισμού Φ. Τρυπιδάκη, την γεωπόνο Ειρήνη Σφακιανάκη και όλα τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, που με όλες τους τις δυνάμεις συμβάλλουν καθοριστικά στην υλοποίηση πλήθους μελετών και έργων που έχει ανάγκη ο τόπος μας».

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA