Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Νέος σταθμός μέτρησης ακτινοβολίας στη Ροδιά – Κάτω του φυσιολογικού οι τιμές της ακτινοβολίας
Νέος σταθμός μέτρησης ακτινοβολίας στη Ροδιά – Κάτω του φυσιολογικού οι τιμές της ακτινοβολίας PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των κατοίκων και των επισκεπτών του Μαλεβιζίου, η Ελληνική Επιτροπή Ενέργειας ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Δημοτικής Αρχής και εγκατέστησε έναν ακόμα σταθμό μέτρησης ακτινοβολίας, στο Δημοτικό Σχολείο της Ροδιάς.
Ειδικότερα, κλιμάκιο επιστημόνων της Επιτροπής Ενέργειας με επικεφαλής τον κ. Νίκο Αγγελή, βρέθηκε στη Ροδιά και τοποθέτησε τον νέο σταθμό μετρήσεων στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου, έτσι ώστε να υπάρχει άμεση και πλήρης ενημέρωση, μέσω της αντίστοιχης ιστοσελίδας της Επιτροπής (δείτε εδώ).

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2016, κλιμάκιο της Ελληνικής Επιτροπής Ενέργειας είχε επισκεφτεί έπειτα από αίτημα της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου το Γάζι και την περιοχή των κεραιών της Ροδιάς και είχε πραγματοποιήσει μετρήσεις ελέγχοντας τη λειτουργία των σταθμών που ήδη υπάρχουν, επιβεβαιώνοντας ξανά ότι όλες οι τιμές είναι κάτω των φυσιολογικών ορίων.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου σε δηλώσεις του τόνισε: «Η ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών του τόπου μας, ήταν και παραμένει στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Δημοτικής Αρχής. Με αυτό κατά νου, ζητήσαμε από την Ελληνική Επιτροπή Ενέργειας την προσθήκη ενός ακόμα σταθμού μετρήσεων στη Ροδιά, έτσι ώστε να έχουμε καλύτερη ενημέρωση για τα επίπεδα της ακτινοβολίας, τα οποία παραμένουν σε τιμές κάτω του φυσιολογικού.
Θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω τον κ. Νίκο Αγγελή και όλους τους επιστήμονες της Ελληνικής Επιτροπής Ενέργειας για την άμεση ανταπόκρισή τους, τον διευθυντή, τους δασκάλους και τα μέλη του Συλλόγου Γινέαων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου της Ροδιάς για την συνεργασίας τους, καθώς επίσης και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πρόεδρο της Επιτροπής Κεραιών του Δήμου μας Μανώλη Παπαδομανωλάκη όπως και όλα τα μέλη της Επιτροπής, που συντόνισαν την όλη προσπάθεια».

Τις εργασίες εγκατάστασης του σταθμού μετρήσεων παρακολούθησαν από κοντά ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Κεραιών του Δήμου Μαλεβιζίου Μανώλης Παπαδομανωλάκης, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Μανώλης Κυραλάκης, καθώς και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

 

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA