Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στον Χαράλαμπο Παγωμένο
Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στον Χαράλαμπο Παγωμένο PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Πλήθος κόσμου, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης, ο Βουλευτής Ηρακλείου Ν. Ηγουμενίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευρ. Κουκιαδάκης, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκης και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, συγγενείς και πολλοί φίλοι του Χαράλαμπου Παγωμένου, συγκεντρώθηκαν στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου του Γαζίου για το τελευταίο αντίο στον αγαπητό Δημοτικό Σύμβουλο και πρώην Αντιδήμαρχο, που έφυγε αναπάντεχα σε ηλικία 66 ετών.

Ο Χαράλαμπος Παγωμένος υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητό μέλος της κοινωνίας του Γαζίου - και όχι μόνο - και ένας άνθρωπος που τίμησε επί σειρά ετών τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διατελώντας Κοινοτικός Σύμβουλος Γαζίου (1977 - 1998), Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Γαζίου (2002 - 2008), Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών (2008 - 2010), καθώς και Δημοτικός Σύμβουλος (2002 - 2017), με σημαντικό έργο.
Ως Πρόεδρος της Δ.ΕΠ.Α.Γ. επιφορτίστηκε με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση σημαντικών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κοινωνικού χαρακτήρα, όπως του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρία, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, της Μονάδας Κοινωνικής Μέριμνας, της Μονάδας Βοήθειας στο Σπίτι, του Γραφείου Παροχής Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών, κ.α.. Εργάστηκε με ζήλο και περισσή ευαισθησία για την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων του πρώην Δήμου Γαζίου και μεταξύ άλλων, το 2004 αφουγκραζόμενος τις ανάγκες της κοινωνίας εισηγείται και δημιουργεί τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό «Μπράβο» και στη συνέχεια τον 1ο Παιδικό Σταθμό Γαζίου στην Αμμουδάρα.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου Μανώλης Αντωνογιαννάκης ανέγνωσε το σχετικό ψήφισμα του Συμβουλίου, ενώ επικήδειους εκφώνησαν ο πρώην Δήμαρχος Γαζίου Γιώργος Μαρκογιαννάκης, καθώς και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οδυνηρό το καθήκον που μας έφερε σήμερα εδώ για να απευθύνομε το ύστατο χαίρε στον Χαράλαμπο Παγωμένο. Δύσκολη η ώρα του αποχωρισμού... Εξαιρετικά δύσκολη η στιγμή και για μένα προσωπικά, που αποχωρίζομε έναν καλό συνεργάτη, έναν άνθρωπο στον οποίο πίστεψα και με πίστεψε, έναν άνδρα ντόμπρο, αληθινό, έντιμο.
Αποχαιρετούμε σήμερα έναν άνθρωπο που τίμησε επί σειρά ετών τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που λάμπρυνε με την παρουσία του το Δημοτικό μας Συμβούλιο, που υπηρέτησε αρχές και αξίες και όχι αξιώματα. Έναν εξαιρετικά έμπειρο συνεργάτη, του ο οποίου οι απόψεις, οι ιδέες και οι προτάσεις που κατέθετε σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, ήταν σεβαστές απ' όλους. Και εάν το μέγεθος της απώλειας είναι συνάρτηση της προσφοράς, τότε το κενό που αφήνει ο θάνατος του Χαράλαμπου Παγωμένου είναι εξαιρετικά μεγάλο.
Πάντα στην πρώτη γραμμή, με ανιδιοτέλεια και διάθεση προσφοράς, ο Χαράλαμπος Παγωμένος άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του απ' όποια θέση κι αν υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οξυδερκής, με ανήσυχο πνεύμα και κοφτερό μυαλό υπηρέτησε για πολλά χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση και κατάφερε κάτι που, πιστέψτε με, δεν είναι εύκολο στον χώρο μας: Κατάφερε να κερδίσει όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί του. Και το κατάφερε αυτό, εξαιτίας του αδαμάντινου χαρακτήρα του, της εργατικότητας και του φιλότιμου που τον διέκρινε.
Φίλες και φίλοι, τα λόγια μοιάζουν φτωχά και ανήμπορα να περιγράψουν το ανάστημα και τις διαστάσεις της προσωπικότητας και της προσφοράς του Χαράλαμπου Παγωμένου. Συγχωρέστε με, αλλά εκτός του ότι τα πολλά λόγια σε τέτοιες περιπτώσεις περιττεύουν, δηλώνω αδύναμος να απαριθμήσω τις αρετές και να καταγράψω τα προτερήματά του. Νομίζω όμως ότι δεν είναι και αναγκαίο... Τον ξέραμε άλλωστε όλοι μας καλά και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, τα πολλά λόγια είναι περιττά.
Εκ μέρους σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου απευθύνω τα θερμά μας συλλυπητήρια στην αγαπημένη σου οικογένεια και εύχομαι να της δώσει ο Μεγαλοδύναμος κουράγιο και δύναμη στη δύσκολη αυτή στιγμή.
Φίλε Μπάμπη, εμείς θα σε θυμόμαστε πάντα όρθιο, ζωντανό, περήφανο και ανυπότακτο. Και η μνήμη σου θα παραμείνει ζωντανή στις καρδιές μας.
Καλό σου ταξίδι...».



Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

Σχετικά Αρχεία

Αρχείο word (46 KB)
Ψήφισμα Δ.Σ. Μαλεβιζίου

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA