Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Παρουσιάστηκε στους κατοίκους και τους φορείς της Αγίας Πελαγίας η μελέτη προστασίας και επέκτασης της παραλίας
Παρουσιάστηκε στους κατοίκους και τους φορείς της Αγίας Πελαγίας η μελέτη προστασίας και επέκτασης της παραλίας PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016
Παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη και του Δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, παρουσιάστηκε στους φορείς και τους κατοίκους της Αγίας Πελαγίας η οριστική μελέτη κατασκευής των έργων επέκτασης και προστασίας της παραλίας του οικισμού, στο ξενοδοχείο Out of the Blue Capsis Elite Resort . Ένα οραματικό έργο - απαίτηση πολλών δεκαετιών, μέσω του οποίου επιτυγχάνεται η προστασία της ακτής από την διάβρωση, η επέκταση της παραλίας, η οποία θα έχει πλάτος από 20 έως 40 περίπου μέτρα, ο εμπλουτισμός τη θαλάσσιας ζωής του κόλπου, καθώς και η δημιουργία συνθηκών ασφαλούς κατάπλου για τα μικρά σκάφη της περιοχής. Όλες οι παρεμβάσεις που παρουσιάστηκαν, θα υλοποιηθούν με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον, σύμφωνα με τα πλέον ενδεδειγμένα επιστημονικά πρότυπα, αλλά και την χρήση όλων των σύγχρονων τεχνολογικών επιτευγμάτων του τομέα της ακτομηχανικής.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του, στο πλαίσιο παρουσίασης της μελέτης, δήλωσε: «Πρόκειται για μια σημαντική μελέτη, για ένα οραματικό - αναπτυξιακό έργο. Πρέπει να έχουμε κα τις εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες, εκτιμώ ότι από τη στιγμή που πάρουμε τις εγκρίσεις μπορεί να υλοποιηθεί ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει όλη την ευρύτερη περιοχή της Αγ. Πελαγίας θα ωφελήσει τους κατοίκους και θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν.
Η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Μαλεβιζίου, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε και τη χρηματοδότηση».
Από την πλευρά του ο ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Ένα έργο που περίμεναν επί δεκαετίες οι κάτοικοι δρομολογείται προς υλοποίηση. Ένα έργο που θα αναβαθμίσει και θα βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων, των επιχειρηματιών και των χιλιάδων επισκεπτών του πανέμορφου οικισμού, δημιουργώντας παράλληλα ιδανικές συνθήκες τουριστικής ανάπτυξης.
Επόμενος στόχος, η εξασφάλιση στο συντομότερο δυνατό χρόνο των πολλών εγκρίσεων που απαιτούνται, έτσι ώστε να είναι ώριμο και να μπορέσουμε με την αμέριστη συμπαράσταση του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, να ενταχθεί στο κατάλληλο πρόγραμμα χρηματοδότησης.
Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να συγχαρώ όλους τους συνεργάτες μου και τους μελετητές για την πολύ καλή δουλειά που έκαναν, να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την πρόθεση να μας βοηθήσει και σε αυτό το έργο, όπως επίσης και την προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας κ. Ελένη Χριστοδουλάκη για την άριστη συνεργασία μας».
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Συριγωνάκης, εκπρόσωποι φορέων, επιχειρηματίες και κάτοικοι της περιοχής.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA