Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Παρουσιάστηκε η μελέτη προστασίας της ακτής της Αγίας Πελαγίας που δημιουργεί πλάτος ακτής μέχρι και 40 μ.!
Παρουσιάστηκε η μελέτη προστασίας της ακτής της Αγίας Πελαγίας που δημιουργεί πλάτος ακτής μέχρι και 40 μ.! PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2016
Την οριστική μελέτη κατασκευής των έργων προστασίας της ακτογραμμής της Αγίας Πελαγίας, παρουσίασαν οι αρμόδιοι μελετητές στη Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου και σε εκπροσώπους φορέων της περιοχής. Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν πέντε ενδεδειγμένες λύσεις και προτάσεις, έγινε διεξοδική συζήτηση με τους εκπροσώπους των φορέων, απαντήθηκαν όλες οι απορίες και ομόφωνα αποφασίστηκε η επιλογή της λύσης που προβλέπει την δημιουργία ύφαλου μόλου πλάτους από 70 μ. στην κορυφή έως 90 μ. στην βάση του, 0,50 μ. κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, σε συνδυασμό με την αναπλήρωση με άμμο της ακτής.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής με αυτό το έργο, είναι να προστατευτεί η ακτογραμμή από την διάβρωση που παρατηρείται κάθε χρόνο και να επεκταθεί η παραλία, η οποία μετά τις παρεμβάσεις, θα έχει πλάτος από 20 έως 40 περίπου μέτρα. Όλες οι προτεινόμενες παρεμβάσεις, γίνονται σύμφωνα με τις επιταγές της επιστήμης και την τελευταία τεχνολογία που χρησιμοποιείται διεθνώς στον τομέα της ακτομηχανικής, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και εκτός των άλλων, προβλέπεται να εμπλουτίσουν τη θαλάσσια ζωή του κόλπου της Αγίας Πελαγίας, αλλά και να δημιουργήσουν συνθήκες ασφαλούς κατάπλου για τα μικρά σκάφη της περιοχής.
Το επόμενο στάδιο, μετά και την εξασφάλιση των εγκρίσεων που η προσπάθεια όλων είναι να εκδοθούν στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα, είναι η εξεύρεση του κατάλληλου προγράμματος χρηματοδότησης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Ένα ακόμα οραματικό έργο ανάπτυξης του τόπου μας, προχωράει ένα βήμα πιο μπροστά. Με αυτή μας την παρέμβαση, η παραλία της Αγίας Πελαγίας, μια από τις πιο όμορφες περιοχές του Μαλεβιζίου που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες, προστατεύεται από τη διάβρωση και ταυτόχρονα επεκτείνεται, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και ακολουθώντας τον ενδεδειγμένο και άρτια επιστημονικό τρόπο. Θα ήθελα να τονίσω ότι η χρηματοδότηση της μελέτης έγινε από πόρους του Δήμου μας, το κόστος κατασκευής όμως είναι μεγάλο και υπολογίζεται περίπου στα 2.100.000 ευρώ. Είμαι σίγουρος πώς ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος έχει ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον του και για το συγκεκριμένο έργο, θα είναι για πολλοστή φορά ο πολύτιμος συμπαραστάτης μας στην χρηματοδότησή του, μέσω ανάλογου προγράμματος.
Θα ήθελα κλείνοντας να συγχαρώ όλους τους συνεργάτες μου και ιδιαίτερα τα στελέχη της τεχνικής μας υπηρεσίας, καθώς και του μελετητές για την πολύ καλή δουλειά που έκαναν και στη συγκεκριμένη περίπτωση».
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA