Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Κόμβοι Αγίας Πελαγίας: Ολοταχώς για δημοπράτηση
Κόμβοι Αγίας Πελαγίας: Ολοταχώς για δημοπράτηση PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016
Μετά την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, εγκρίθηκε και από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. (Ο.Α.Κ. Α.Ε.) η τελευταία προαπαιτούμενη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, για την κατασκευή των κόμβων ασφαλούς πρόσβασης του ΒΟΑΚ, από και προς την Αγία Πελαγία και την Αχλάδα, προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ. Μια είδηση που γεμίζει χαρά και ικανοποίηση τους κατοίκους, τους επιχειρηματίες αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες της Αγίας Πελαγίας, ικανοποιώντας ένα από τα πλέον πολύχρονα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας και της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου.
Η μελέτη αφορά την προσθήκη 2 κλάδων τόσο στον Α/Κ της Αγίας Πελαγίας, όσο και στον Α/Κ της Αχλάδας επί του ΒΟΑΚ. Με την κατασκευή των κλάδων αυτών θα αποφεύγονται οι ισόπεδες αριστερές στροφές - διασταυρώσεις, καθώς οι κινήσεις προς Αγία Πελαγία και οι κινήσεις προς Ρέθυμνο θα γίνονται ομόρροπα και στους 2 Α/Κ κόμβους. Με την μελέτη αυτή και την κατασκευή του αντίστοιχου έργου επιδιώκεται η βελτίωση της οδικής ασφάλειας με την κατάργηση των αριστερών στροφών, καθώς και η διενέργεια της κυκλοφορίας μέσω ομόρροπων κινήσεων.
Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Δεν μπορεί παρά να μας γεμίζει χαρά η είδηση ότι ένας αγώνας πεντέμισι ετών της Δημοτικής μας Αρχής, ένας από τους πρώτους μας στόχους, έρχεται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή του. Ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο υποδομών που αναβαθμίζει μια από τις πιο όμορφες και ιδιαίτερα δημοφιλή περιοχή του Δήμου μας, με τεράστια σημασία για την οδική ασφάλεια, είναι πλέον έτοιμο για δημοπράτηση.
Ελπίζω κι εύχομαι όλα να κυλήσουν γρήγορα και ομαλά και με την υποστήριξη όλων των τοπικών φορέων, πολύ σύντομα να χρησιμοποιούμε τους νέους κόμβους που θα δώσουν μια νέα πνοή στην Αγία Πελαγία.
Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την καθοριστική συμμετοχή και υποστήριξη και σε αυτή την προσπάθεια, όλα τα στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. για αυτή την κατάληξη. Να συγχαρώ παράλληλα την Πρόεδρο της ΜΑΕΔΗΜ Εύη Αποστολάκη και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Αχλάδας Γιώργο Πεδιώτη για τις πολύχρονες προσπάθειές τους».
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA