Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Κόμβοι Αγίας Πελαγίας: Εγκρίθηκε και η τελευταία μελέτη – Ένα βήμα πιο κοντά η δημοπράτηση
Κόμβοι Αγίας Πελαγίας: Εγκρίθηκε και η τελευταία μελέτη – Ένα βήμα πιο κοντά η δημοπράτηση PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016
Εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και η τελευταία προαπαιτούμενη μελέτη, αυτή των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, για την κατασκευή των κόμβων ασφαλούς πρόσβασης του ΒΟΑΚ, από και προς την Αγία Πελαγία και την Αχλάδα. Μετά και από αυτή την έγκριση, ένα πολύχρονο και πάγιο αίτημα του Δήμου Μαλεβιζίου, των φορέων, των επιχειρηματιών και των πολλών κατοίκων της πανέμορφης περιοχής, που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες, πλησιάζει προς την ικανοποίησή του. Το μόνο που απομένει πλέον είναι να παρέλθει άπρακτη η προθεσμία των 30 ημερών για πιθανές ενστάσεις και να εγκριθεί το έργο από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΚ, κάτι που δεν θεωρείται ιδιαίτερα χρονοβόρο. Αμέσως μετά και με δεδομένη την έγκριση της πίστωσης ποσού 3.000.000 € στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αναμένεται να γίνει η δημοπράτηση του έργου.
O Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Ένας από τους πρώτους στόχους της Δημοτικής μας Αρχής, ένα έργο υποδομών με τεράστια σημασία πρώτα και κύρια για την ασφάλεια των οδηγών, των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής της Αγίας Πελαγίας, έρχεται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή του. Όλοι μας γνωρίζουμε την επικινδυνότητα των συγκεκριμένων σημείων και την αναγκαιότητα της κατασκευής αυτών των κόμβων ασφαλούς πρόσβασης. Από την πρώτη ημέρα της θητείας μας το 2011, καταβάλλαμε τεράστια προσπάθεια για να εξασφαλιστούν οι πιστώσεις, να γίνουν οι μελέτες και να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα. Ελπίζω ότι όλα πλέον θα κυλήσουν γρήγορα και ομαλά και με την υποστήριξη των τοπικών φορέων, πολύ σύντομα θα χαιρόμαστε και αυτό το αναπτυξιακό έργο που θα δώσει μια νέα πνοή σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές του Δήμου μας, θα ενισχύσει την τοπική οικονομία και θα αναβαθμίσει αισθητά την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.
Θα ήθελα δημόσια και για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την καθοριστική συμμετοχή και υποστήριξη και σε αυτή την προσπάθεια, καθώς και την Πρόεδρο της Μ.Α.Ε.ΔΗ. Μαλεβιζίου Εύη Αποστολάκη για το εξαιρετικό αποτέλεσμα».

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA