Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Στο Δήμο Μαλεβιζίου η πρώτη ολοκληρωμένη επένδυση δημοτικού φωτισμού της Ελλάδας!
Στο Δήμο Μαλεβιζίου η πρώτη ολοκληρωμένη επένδυση δημοτικού φωτισμού της Ελλάδας! PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 07 Απριλίου 2016
Μια από τις σημαντικότερες συμβάσεις για τους κατοίκους του Μαλεβιζίου, που αφορά την πρώτη στην Ελλάδα ολοκληρωμένη επένδυση δημοτικού φωτισμού, υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.
Πρόκειται για την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων, των ιστών και των λαμπτήρων φωτισμού με νέους τεχνολογίας LED, μαζί με την 8ετή συντήρησή τους, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Μαλεβιζίου, καλύπτοντας το Γάζι, την Αμμουδάρα, την Αγ. Μαρίνα Τσαλικάκι, τη Ροδιά, τα Καλέσα, τον Κρουσώνα, την Τύλισο, την Αγία Πελαγία, κ.α., προϋπολογισμού 3.352.488 ευρώ. Με το συγκεκριμένο έργο, αναμένεται να προκύψει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας η οποία υπολογίζεται άνω του 55%, να βελτιωθεί η ποιότητα του φωτισμού και οι συνθήκες ασφάλειας για οδηγούς και πεζούς, αλλά και να αναβαθμιστεί περιβαλλοντικά, αισθητικά και λειτουργικά ολόκληρο το οδικό δίκτυο του Μαλεβιζίου.
Πρωτοπόρος και ενισχύοντας τέτοιου είδους επενδυτικές δράσεις η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα Κρήτης, μέσω του Τ.Α.Α Κρήτης και της ΕΤΕΠ (κάνοντας χρήση του προγράμματος Jessica), χρηματοδοτεί την ανάδοχο Ελληνική εταιρεία DASTERI Systems A.E. για την υλοποίηση της επένδυσης φωτισμού στον Δήμο Μαλεβιζίου.
Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης τόνισε: «Ιστορική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή ημέρα για τον Δήμο μας, αφού γίνεται ο πρώτος σε όλη την Ελλάδα που προχωρά σε ένα τόσο σημαντικό έργο με πολλά και πολύπλευρα οφέλη. Με την ολοκλήρωσή του, αναμένεται να βελτιωθεί και να αναβαθμιστεί αισθητά η ποιότητα ζωής και η καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών του Μαλεβιζίου, να βελτιωθούν οι συνθήκες οδικής ασφαλείας, αλλά και να εξοικονομηθούν πολύτιμοι πόροι από το δημοτικό μας ταμείο.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα Κρήτης, που πρωτοπόρος όπως πάντα συμβάλει καθοριστικά στην υλοποίηση του έργου, καθώς και όλους όσους δούλεψαν για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα»
Ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας Κρήτης Γιάννης Λεμπιδάκης, συνεχάρη τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη για την προσπάθεια που κατέβαλλε για να φτάσουμε στην υπογραφή αυτής της σημαντικής σύμβασης, καθώς και τον Αντιπρόεδρο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας Κρήτης Νίκο Μυρτάκη που συντόνισε από την πλευρά της τράπεζας την όλη προσπάθεια με απόλυτη επιτυχία.
Ο Αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας Κρήτης Νίκος Μυρτάκης από την πλευρά του, αναφέρθηκε στις πολλές δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν όλες με επιτυχία, καθώς και στο σημαντικό γεγονός ότι η Παγκρήτια κατέχει όλη την απαιτούμενη τεχνογνωσία για ανάλογα έργα. Αναφέρθηκε επίσης στο ειδικό βάρος που δίνει η τράπεζα σε έργα εξοικονόμησης ενέργειας και βελτίωσης των περιβαλλοντικών συνθηκών, καθώς και στο πρόγραμμα «Jessica» που κατ' αποκλειστικότητα τρέχει μέσω της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας στην Κρήτη και μέσω του οποίου βρίσκονται σε εξέλιξη 6 έργα με προϋπολογισμό 26,5 εκ. ευρώ. Δήλωσε τέλος ότι η τράπεζα προετοιμάζεται κατάλληλα και για το επόμενο στάδιο, όπου με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις στοχεύει στην ενίσχυση των υποδομών στην Κρήτη.
Ο Πρόεδρος της DASTERI Systems A.E. Γιάννης Δασταρίδης τέλος, τόνισε το γεγονός ότι η εταιρεία του είναι καθαρά Ελληνική, απασχολεί 400 εργαζομένους και ευχαρίστησε το Δήμο Μαλεβιζίου και την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα Κρήτης για τη συνεργασία που μόλις ξεκίνησε. Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι θα μείνουν όλοι απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA