Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου «Ξεμπλόκαρε» το σχέδιο πόλης της περιοχής Αγάκου Μετόχι
«Ξεμπλόκαρε» το σχέδιο πόλης της περιοχής Αγάκου Μετόχι PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016
Έπειτα από πολύμηνες και συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου ξεμπλόκαρε επιτέλους το σχέδιο πόλης της περιοχής Αγάκου Μετόχι που είχε καταπέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Πρόκειται για το πολεοδομικό σχέδιο μιας μεγάλης περιοχής που ξεκινάει ανατολικά από τον Ξηροπόταμο (η οριοθέτηση του οποίου αποτελούσε και το βασικό πρόβλημα), καταλήγει δυτικά στην οδό Κρυστάλης, νότια στον επαρχιακό δρόμο Ηρακλείου - Βουτών και βόρεια μέχρι τον νότιο παράλληλο του ΒΟΑΚ. Οι προσπάθειες ήταν συνεχείς και επίμονες, με τον Δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολεοδομίας του Δήμου Μαλεβιζίου Μανώλη Αντωνογιαννάκη να προβαίνουν σε αλλεπάλληλες επαφές με υπηρεσιακά στελέχη του αρμόδιου Υπουργείου στην Αθήνα. Η Δημοτική Αρχή μπορεί τώρα να συνεχίσει τη διαδικασία ολοκλήρωσης των αντίστοιχων μελετών, με τα οφέλη που θα προκύψουν να είναι εξαιρετικά σημαντικά και να αναβαθμίζουν λειτουργικά, περιβαλλοντικά αλλά και αισθητικά μια τεράστια περιοχή, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής των κατοίκων και εδραιώνοντας πολύ καλύτερες συνθήκες πολιτικής προστασίας.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Καταφέραμε έπειτα από μεγάλη προσπάθεια, να ξεμπλοκάρουμε το σχέδιο πόλης της περιοχής του Αγάκου Μετόχι. Μια περιοχής δίπλα στις πόλεις του Γαζίου και του Ηρακλείου, που έχει δυνατότητα ταχύτατης οικιστικής ανάπτυξης. Η μελέτη μπαίνει τώρα στο τελικό της στάδιο και μόλις ολοκληρωθεί, θα αποτελέσει ένα ακόμα στοιχείο που θα αναβαθμίσει ποικιλοτρόπως την ευρύτερη περιοχή.
Θα ήθελα με την ευκαιρία που μου δίνεται, να συγχαρώ και δημόσια τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολεοδομίας του Δήμου μας Μανώλη Αντωνογιαννάκη, καθώς και όλα τα στελέχη της τεχνικής μας υπηρεσίας για το άριστο αποτέλεσμα που κατάφεραν».
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA