Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Νέα δωρεά βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου
Νέα δωρεά βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016
Μια νέα, μεγάλη και ιδάιτερα σημαντική δωρεά προς τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου έφτασε τις προηγούμενες ημέρες στο Δήμο Μαλεβιζίου και έγινε αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής.
Πρόκειται για 530 τίτλους σημαντικών βιβλίων που δώρισε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη ο κ. Γιώργος Ι. Γιαννακάκης, κάτοικος Αθηνών, με καταγωγή από τις Κάτω Ασίτες, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία της δωρεάς. Ο κ. Γ. Γιαννακάκης, Αντιπλοίαρχος ε.α του Πολεμικού Ναυτικού, λόγω της μεγάλης αγάπη του για το βιβλίο και το διάβασμα, έχει δημιουργήσει μια ογκώδη και ιδιαίτερα αξιόλογη προσωπική βιβλιοθήκη, την οποία από μικρός εμπλουτίζει με μεγάλο κόπο και δαπάνες. Λάτρης της ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού εν γένει, διαθέτει χιλιάδες βιβλία που αποτελούν πραγματικό θησαυρό γνώσης και πληροφοριών. Είναι αξιοσημείωτο ότι τα δωρηθέντα προς τη Δημοτική Βιβλιοθήκη βιβλία αποτελούν μικρό μόνο μέρος της σχεδιαζόμενης από τον κ. Γ. Γιαννακάκη δωρεάς, την οποία όπως ο ίδιος δηλώνει, σκοπεύει να ολοκληρώσει με πολλαπλάσιο αριθμό βιβλίων, κατά την επάνοδό του στην Κρήτη.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου, μετά από σχετική ενημέρωση και εισήγηση, ενέκρινε ομόφωνα τη δωρεά βιβλίων από τον κ. Γιώργο Γιαννακάκη, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς το δωρητή.
Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: « Η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη, η πιο πρόσφατη δομή πολιτισμού του Δήμου μας, ολοένα και μεγαλώνει με ιδιαίτερα μάλιστα αξιόλογες δωρεές και αυτό είναι άκρως ενθαρρυντικό. Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου προς τον κ. Γιώργο Γιαννακάκη για την πρωτοβουλία του και είμαι βέβαιος ότι το παράδειγμά του θα ακολουθήσουν κι άλλοι συμπολίτες μας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Μαλεβιζίου να έρθουν πιο κοντά στο βιβλίο, να αγαπήσουν το διάβασμα και την γνώση».
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA