Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Συνεργασία Δήμου Μαλεβιζίου – Επιμελητηρίου Ηρακλείου για τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων στο Μαλεβίζι
Συνεργασία Δήμου Μαλεβιζίου – Επιμελητηρίου Ηρακλείου για τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων στο Μαλεβίζι PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016
Με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλη Αλιφιεράκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης συζητώντας για τη συνεργασία των δυο φορέων με σκοπό τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων στο Μαλεβίζι.
Στη συνάντηση εξετάστηκαν όλες οι λεπτομέρειες της συνεργασίας, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που καθιστούν το Μαλεβίζι ιδανικό τόπο για τη δημιουργία τέτοιων πάρκων, καθώς και πρακτικά θέματα της συνεργασίας των δυο φορέων. Ο καταδυτικός τουρισμός, αποτελεί έναν τομέα με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά καθώς ελκύει άτομα υψηλού οικονομικού επιπέδου, αριθμώντας περισσότερους από 25 εκ. τουρίστες παγκοσμίως (πιστοποιημένοι αυτοδύτες) 4 εκ. εκ των οποίων είναι Ευρωπαίοι. Διεθνείς μελέτες δείχνουν πως οι ερασιτέχνες δύτες είναι άνθρωποι υψηλού μορφωτικού επιπέδου που σέβονται το φυσικό περιβάλλον και δεν διστάζουν να ταξιδεύουν σε μακρινούς προορισμούς, πραγματοποιώντας πολυήμερες διαμονές καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η Κρήτη, μπορεί να συγκροτήσει έναν ιδιαίτερα αξιόλογο πόλο καταδυτικού τουρισμού, καθώς διαθέτει σπάνιο φυσικό θαλάσσιο περιβάλλον και ενδιαφέροντες βυθούς, γεμάτους υφάλους, σπήλαια, ναυάγια αλλά και ένα πλήθος βραχονησίδων.
Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Η δημιουργία καταδυτικών πάρκων ήταν ανέκαθεν στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής και μέσα από τη συνεργασία μας με το Επιμελητήριο Ηρακλείου, αποκτάμε έναν πολύτιμο και ισχυρό σύμμαχο, που μας κάνει να αισιοδοξούμε για την επίτευξη του στόχου.
Τα οφέλη από την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού είναι γνωστά, είναι πολλά και πολύπλευρα. Ο Δήμος μας, με τα δεκάδες χιλιόμετρα παραλιών που διαθέτει, αποτελεί ιδανικό σημείο για τη δημιουργία ελκυστικών καταδυτικών πάρκων και αισιοδοξώ ότι με την ανάπτυξή τους, θα προσθέσουμε μια εντελώς διαφορετική τουριστική προοπτική στο Μαλεβίζι, που μόνο οφέλη θα έχει για τους δημότες μας».
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Πρόεδρος της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ. Εύη Αποστολάκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Αεράκης και το στέλεχος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Γιώργος Καραπιδάκης.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει


 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA