Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Δημιουργία ηλεκτρονικού γραφείου πληροφόρησης στην Αγία Πελαγία
Δημιουργία ηλεκτρονικού γραφείου πληροφόρησης στην Αγία Πελαγία PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015
Τη σύμβαση δημιουργίας ενός ηλεκτρονικού γραφείου πληροφόρησης Info Kiosk στην Αγία Πελαγία, προϋπολογισμού 49.700 €, υπέγραψε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης. Η ενημέρωση θα γίνεται μέσα από μια πλατφόρμα τουριστικής και πολιτιστικής πληροφόρησης επισκεπτών, σε 5 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Ρώσικα, Γερμανικά και Γαλλικά) με εξειδικευμένες εφαρμογές για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και tablets, ενώ θα υπάρχει και ένα Info Kiosk για επισκέπτες που δεν χρησιμοποιούν αυτές τις συσκευές, σε χώρο που θα διαμορφωθεί κατάλληλα στην Αγία Πελαγία.
Η πλατφόρμα θα χρησιμοποιεί πολλαπλά κανάλια και μέσα πρόσβασης στην πληροφορία (web site, εφαρμογές σε κινητά Android και iPhone, infokiosk, push notifications) παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα στον επισκέπτη πριν καν ξεκινήσει τις διακοπές του, να μπαίνει στην ιστοσελίδα, να περιηγείται στο περιεχόμενο, να δημιουργεί δωρεάν τον προσωπικό του λογαριασμό και να επιλέγει ποιές πληροφορίες τον ενδιαφέρουν περισσότερο (π.χ. μουσεία, διαδρομές, εστιατόρια κλπ) δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο έναν "προσωπικό τουριστικό οδηγό". Επίσης να καταχωρεί τις ημερομηνίες που θα επισκεφτεί την περιοχή και να καθορίζει τι είδους ενημερώσεις θέλει να λαμβάνει (π.χ. πολιτιστικές εκδηλώσεις, προσφορές επιχειρήσεων). Εγκαθιστώντας την αντίστοιχη εφαρμογή, συγχρονίζεται αυτόματα με το προφίλ που έχει δημιουργήσει στην ιστοσελίδα, έχει πρόσβαση σε όλη την υπόλοιπη πληροφορία και λαμβάνει πληροφορίες για σημεία ενδιαφέροντος, διαδρομές, χάρτες, προσφορές από επιχειρήσεις, κλπ.
Η πλατφόρμα θα παρέχει αξιόπιστη πληροφόρηση στους επισκέπτες για τα σημεία που μπορούν να επισκεφτούν και τις δραστηριότητες που μπορούν να συμμετέχουν, τις δυνατότητες που υπάρχουν για παραμονή, παρουσιάζοντας παράλληλα τις επιχειρήσεις και τα τοπικά προϊόντα που θα μπορούσαν να προμηθευτούν από κάθε περιοχή. Επιπλέον θα προτείνονται διαδρομές τις οποίες θα μπορεί ο επισκέπτης να ακολουθήσει ώστε να αποκομίσει μια μοναδική εμπειρία. Έτσι θα γίνεται στοχευμένη ενημέρωση και πληροφόρηση των επισκεπτών σχετικά με θεματικές διαδρομές (φυσιολατρικών μονοπατιών, γαστρονομίας, βυζαντινών και αρχαιολογικών μνημείων κλπ), ενώ ο χρήστης επίσης θα μπορεί να κάνει δρομολόγηση προς κάθε σημείο ενδιαφέροντος μέσα από κάθε εφαρμογή (iOS-Android & Web)
Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Η προβολή όλων εκείνων των στοιχείων που κάνουν το Μαλεβίζι μοναδικό προορισμό για Έλληνες και ξένους επισκέπτες, ήταν και παραμένει ψηλά στις προτεραιότητες της Δημοτικής μας Αρχής. Με τη χρήση νέων τεχνολογιών, δίνουμε τη δυνατότητα σε όλο τον κόσμο να αντλεί πληροφορίες για τον πολιτισμό μας, την ιστορία και τα μνημεία μας, το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος του Δήμου μας, τα τοπικά μας προϊόντα, τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς και κάθε άλλο στοιχείο που κρίνεται σκόπιμο. Ενισχύουμε έτσι τη δυναμική του Μαλεβιζίου ως τουριστικού προορισμού, επικοινωνούμε με όλο τον κόσμο και αναβαθμίζουμε την ηλεκτρονική ταυτότητα του Δήμου μας με τρόπο αξιόπιστο και αποδοτικό.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου και της Αποκεντρωμένης Διοίκηση Κρήτης για την άριστη συνεργασία και να συγχαρώ το προσωπικό του Δήμου μας από το Τμήμα Πληροφορικής και από την Τεχνική Υπηρεσία, καθώς και την Πρόεδρο της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ. Εύη Αποστολάκη για την καθοριστική τους συμβολή».
Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου και το πρόγραμμα Leader.
Περισσότερες τεχνικές πληροφορίες για το έργο, που ενδεχομένως ενδιαφέρουν:
Α) Περιγραφή & Δυνατότητες πλατφόρμας τουριστικής και πολιτιστικής ενημέρωσης και πληροφόρησης επισκεπτών
Η πλατφόρμα αποτελείται από τα ακόλουθα υποσυστήματα:
1.Σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS)
2.Ιστοσελίδα
3.Native εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android και iOS
Όλα τα υποσυστήματα συνεργάζονται μεταξύ τους με τρόπο διαφανή για τον τελικό χρήστη. Όλα τα υποσυστήματα υποστηρίζουν τις ακόλουθες γλώσσες όσον αφορά την πληροφορία που θα βλέπει ο χρήστης: Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ρώσικα. Σε τεχνικό επίπεδο υπάρχει πρόβλεψη για προσθήκη νέων γλωσσών στο μέλλον.
Β) - Πληροφοριακό υλικό
Όσον αφορά την πληροφορία που θα παρουσιάζεται, ακολουθεί μια καταγραφή η οποία θα οριστικοποιηθεί στην φάση υλοποίησης του έργου (μελέτη ανάλυσης απαιτήσεων):
•Αρχική
•Γενικές Πληροφορίες για το Δήμο Μαλεβιζίου
•Διαδρομές
•Αξιοθέατα (με φιλτράρισμα σημείων ενδιαφέροντος ανά κατηγορία: π.χ. μουσεία, εκκλησίες κλπ)
•Δραστηριότητες
•Φωτογραφική συλλογή
•Εστίαση
•Διασκέδαση
•Τοπικά προϊόντα
•Επιχειρήσεις (ανά κατηγορία)
•Διαμονή
•Εκδηλώσεις (πολιτιστικά δρώμενα-εκδηλώσεις-δραστηριότητες περιβαλλοντικές δράσεις)
•WiFi
•Μεταφορές
•Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης
•Τράπεζες
•Παραλίες
•Καιρός
•Ημερολόγιο εκδηλώσεων
•Online χάρτης
Α.1 - Σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS)
Το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου είναι υπεύθυνο για την καταχώρηση και διάθεση του περιεχομένου που θα προβάλλεται στην ιστοσελίδα και στις εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα.
Όλες οι λειτουργίες γίνονται με την χρήση φυλλομετρητή (web based) χωρίς την απαίτηση εγκατάστασης επιπλέον εφαρμογών.
Η πρόσβαση στο CMS γίνεται με την χρήση κωδικών τους οποίους θα διαθέτει ο διαχειριστής.
Μέσα από το σύστημα διαχείρισης μπορεί να επεξεργαστεί την δομή των κατηγοριών πληροφορίας καθώς και την πληροφορία που θα καταχωρείται ανά κατηγορία.
Όσον αφορά στην επεξεργασία περιεχομένου, ανάλογα με την φύση του περιεχομένου θα εμφανίζονται οι αντίστοιχες ηλεκτρονικές φόρμες, χάρτες κ.α.
Ειδικά για τις διαδρομές, παρέχεται δυνατότητα δυναμικής δημιουργίας μιας διαδρομής από τα ήδη καταχωρημένα σημεία ενδιαφέροντος.
Το CMS παρέχει δυνατότητα διαχείρισης και των επιμέρους εφαρμογών πέραν του καθαρά πληροφοριακού περιεχομένου που περιγράφεται στην ενότητα Β.1. Οι εφαρμογές αυτές είναι:
Newsletter
Νέα - Ανακοινώσεις
Προσφορές επιχειρήσεων
Αποστολή ενημερώσεων μέσω push notifications στα κινητά τηλέφωνα
Στατιστικά στοιχεία χρηστών
Στατιστικά στοιχεία επισκεψιμότητας
Banners (για ιστοσελίδα)
Α.2 - Ιστοσελίδα
Η ιστοσελίδα, πέραν της παρουσίασης της πληροφορίας που αναφέρεται στην ενότητα Β.1, θα παρέχει και τις ακόλουθες δυνατότητες:
Δημιουργία λογαριασμού (εγγραφή, υπενθύμιση κωδικού) και διαχείριση προφίλ
Προσωπικός Τουριστικός οδηγός (ο επισκέπτης θα μπορεί να καταχωρεί τιε προτιμήσεις του)
Trip Planner (ο επισκέπτης καταχωρεί για ποιές ημέρες και για ποιές κατηγορίες θα λαμβάνει ενημέρωση)
Σύνδεση με μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Εγγραφή σε Newsletter
Νέα - ανακοινώσεις (με δυνατότητα απόσυρσης και μεταφοράς σε ιστορικό)
Επικοινωνία (στοιχεία επικοινωνίας με γραφείο και φόρμα επικοινωνίας)
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη των γραφικών της ιστοσελίδας ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι σύγχρονο, εύχρηστο και να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των επισκεπτών.
Για την ανάπτυξη της ιστοσελίδας ληφθεί ειδική μέριμνα ώστε να εξυπηρεταί τις ανάγκες ατόμων με αναπηρία σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Web Content Accessibility Guidelines (WGAG) έκδοση 2.0 σε επίπεδο ΑΑ.
Α.3 - Native εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android και iOS
Αφορά την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα, με λειτουργικό iOS (iPhone) και Android (native εφαρμογές). Οι εφαρμογές θα αναρτηθούν στα αντίστοιχα App Stores από τον ανάδοχο.
Οι εφαρμογές, πέραν της παρουσίασης του πληροφοριακού περιεχομένου, θα έχουν τις ακόλουθες δυνατότητες:
•Αυτόματος έλεγχος από την εφαρμογή για τυχόν ενημερώσεις περιεχομένου, χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να προβεί με δική του πρωτοβουλία σε διαδικασία Update.
•Δυνατότητα χρήσης της εφαρμογής τόσο online όσο και offline για την αποφυγή επιπρόσθετων χρεώσεων δεδομένων.
•Χρήση δυναμικών χαρτών για προβολή σημείων ενδιαφέροντος και διαδρομών και φιλτράρισμα σημείων ενδιαφέροντος ανά κατηγορία.
•Προβολή της θέσης του χρήστη πάνω στον χάρτη (εφόσον διαθέτει gps)
•Παρουσίαση σε λίστα των σημείων ενδιαφέροντος ανά κατηγορία/υποκατηγορία με δυνατότητα φιλτραρίσματος των αποτελεσμάτων (π.χ. μουσεία, εκκλησίες, πλατείες, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα κ.α.)
•Παρουσίαση εμπλουτισμένου περιεχομένου ανά σημείο ενδιαφέροντος (κείμενα, συλλογή φωτογραφιών, θέση στον χάρτη), εφόσον αυτό περιλαμβάνεται στο υλικό που θα παραδοθεί από την αναθέτουσα αρχή.
•Διαδρομές: Λειτουργία "Self guided tour" όπου ο χρήστης θα μπορεί να ακολουθήσει μια προτεινόμενη διαδρομή με σημεία ενδιαφέροντος όπου παράλληλα θα βλέπει το εκάστοτε πληροφοριακό υλικό. Οι διαδρομές δημιουργούνται δυναμικά μέσα από το διαχειριστικό σύστημα. Η διαδρομή θα αποτυπώνεται στον χάρτη μαζί με τα σημεία ενδιαφέροντος όπου πατώντας πάνω σε ένα σημείο ενδιαφέροντος ο χρήστης θα μπορεί να πάρει παραπάνω πληροφορίες για αυτό.
•"Selected Photos" με επιλεγμένες φωτογραφίες, όπου όταν τις επιλέξει ο χρήστης τον οδηγούν στο αντίστοιχο σημείο ενδιαφέροντος.
•Παρουσίαση ομαδοποιημένων σημείων στον χάρτη και παρουσίασης τους μέσα από ένα σημείο ενδιαφέροντος (π.χ. στην ενότητα "WiFi" να εμφανίζονται τα σημεία που παρέχεται δωρεάν ασύρματο δίκτυο στην πόλη).
•Σύνδεση στον λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί από την ιστοσελίδα
•Πρόσβαση στις λειτουργίες του προσωπικού ταξιδιωτικού οδηγού

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA