Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 5ο Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας στο Δήμο Μαλεβιζίου
5ο Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας στο Δήμο Μαλεβιζίου PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015
Με τη συμμετοχή μαθητών όλων των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Μαλεβιζίου, πραγματοποιήθηκε η 5η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου στο Γάζι. Στη συνεδρίασε προέδρευσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Μαλεβιζίου Κώστας Τριγώνης, ενώ παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γιώργος Μανουσάκης, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστας Καμπιτάκης και Μιχάλης Χουστουλάκης, δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη της δημοτικής αρχής, καθηγητές και γονείς των μαθητών. Θέμα της φετινής συνεδρίασης του Συμβουλίου, ήταν το «Πως διαμορφώνεται στην εποχή μας η σχέση μαθητή - βιβλίου. Τι απαιτήσεις έχουν οι νέοι μας από μία σύγχρονη βιβλιοθήκη». Οι μαθητές ανέπτυξαν τις προτάσεις τους, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά στη διαμόρφωση της πολιτικής της Δημοτικής Αρχής και εξέθεσαν απόψεις εξαιρετικά χρήσιμες και για τη λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου.
Ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, λειτουργεί από το 2011 στο Δήμο Μαλεβιζίου κατά τα πρότυπα της Βουλής των Εφήβων. Σκοπός της καθιέρωσης αυτού του θεσμού, είναι οι μαθητές να γίνονται για μια ημέρα Δημοτικοί Σύμβουλοι, να μαθαίνουν για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, να συζητάνε για θέματα που απασχολούν την κοινωνία και να προτείνουν λύσεις για τα προβλήματα αυτά. Στο Συμβούλιο προεδρεύει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου, τηρούνται κανονικά τα πρακτικά, συμμετέχουν οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων του δήμου με αναλογική κατανομή των 27 εδρών του Δ. Σ. Ο τρόπος επιλογής των μαθητών κάθε σχολείου, επαφίεται στη διεύθυνσή του και η εκπροσώπηση των σχολικών μονάδων είναι:
1) Γυμνάσιο Γαζίου: τακτικά μέλη 10 και ισάριθμα αναπληρωματικά
2) Λύκειο Γαζίου: τακτικά μέλη 8 και ισάριθμα αναπληρωματικά
3) Γυμνάσιο Τυλίσου: τακτικά 4 μέλη και ισάριθμα αναπληρωματικά
4) Γυμνάσιο Κρουσώνα: τακτικά μέλη 3 και ισάριθμα αναπληρωματικά
5) Λύκειο Κρουσώνα: τακτικά μέλη 2 και ισάριθμα αναπληρωματικά Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Για μια ακόμα φορά, ακούσαμε με χαρά την άποψη της νεολαίας του Μαλεβιζίου για ένα καίριο θέμα που απασχολεί τη Δημοτική Αρχή, ενώ σχετίζεται άμεσα και με την Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου που σύντομα παραδίδουμε στους συμπολίτες μας. Με χαροποιεί το γεγονός ότι η νέα γενιά του τόπου μας, τα παιδιά που επηρεάζονται άμεσα από τις αποφάσεις που εμείς σήμερα λαμβάνουμε για το Μαλεβίζι, έχουν ξεκάθαρο λόγο, θέση και άποψη για το μέλλον τους. Και μάλιστα, έχουν προτάσεις γεμάτες φαντασία και δημιουργικότητα που πραγματικά μπορούν να μας βοηθήσουν έτσι ώστε να λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους μαθητές - Δημοτικούς Συμβούλους για την πολύτιμη συμμετοχή και τις προτάσεις τους, τις διευθύνσεις των σχολείων μας που υποστηρίζουν τη δράση, αλλά και όλους τους συνεργάτες μου στο γραφείο παιδείας του Δήμου και στην δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή, που επωμίζονται κάθε χρόνο τη διοργάνωση του σημαντικού αυτού θεσμού».

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA