Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Αναβαθμίζονται και τίθενται υπό την ομπρέλα του Δήμου όλες οι πολιτιστικές δραστηριότητες του Μαλεβιζίου – Έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος στον Οργανισμό με πρόταση του Κ. Μαμουλάκη
Αναβαθμίζονται και τίθενται υπό την ομπρέλα του Δήμου όλες οι πολιτιστικές δραστηριότητες του Μαλεβιζίου – Έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος στον Οργανισμό με πρόταση του Κ. Μαμουλάκη PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015
Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου, ομόφωνα αποφάσισε την αναβάθμιση και την πλήρη ενσωμάτωση στη λειτουργία του Δήμου όλων των δραστηριοτήτων που ασκούνταν από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Μαλεβιζίου (Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ.), από την 1η Ιανουαρίου 2016. Σκοπός αυτής της απόφασης, την οποία πολιτικά είχε λάβει η Δημοτική Αρχή από το 2014, είναι να αναβαθμιστούν οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται και με την υποστήριξη των δημοτικών υπηρεσιών να δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους του Μαλεβιζίου να απολαμβάνουν κάθε χρόνο ακόμα περισσότερες και ποιοτικότερες πολιτιστικές δράσεις, όλων των μορφών της τέχνης. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα, ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ. λειτουργούσε χωρίς μόνιμο προσωπικό, τεχνικά μέσα και αυτόνομους πόρους, αλλά παρόλα αυτά κατάφερε με την υποστήριξη των συλλόγων, των φορέων και δεκάδων μεμονωμένων εθελοντών, να πραγματοποιήσει πολλές και αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις κάθε χρόνο.
Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε την ανασύσταση του Δ.Σ. του Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ. με τον Αντιδήμαρχο Μανόλη Σαμόλη να αναλαμβάνει το ρόλο του Προέδρου και τον Αντιδήμαρχο Θανάση Κύρκο το ρόλο του Αντιπροέδρου, ενώ έκανε ομόφωνα δεκτή και την εισήγηση του Δημάρχου Κώστα Μαμουλάκη για τη διενέργεια πλήρους διαχειριστικού ελέγχου από ορκωτούς λογιστές που θα καλύπτει όλο το διάστημα λειτουργίας του Οργανισμού.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Όπως είχαμε από το 2014 αποφασίσει, όλες οι πολιτιστικές δραστηριότητες του Μαλεβιζίου μπαίνουν πλέον κάτω από την ομπρέλα του Δήμου μας. Αυτή ήταν μια κίνηση απαραίτητη, αφού ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ., ο Οργανισμός που είχε την ευθύνη διοργάνωσής τους, δεν είχε τις δυνατότητες να αναπτύξει περισσότερο τις δραστηριότητές του. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους όλα αυτά τα χρόνια και είμαι βέβαιος ότι θα παραμείνουν δίπλα μας ως πολύτιμοι υποστηρικτές.
Σχετικά με τον έλεγχο που διενεργείται από το ΣΔΟΕ στον Οργανισμό, δεν μου επιτρέπεται όπως καταλαβαίνετε να κάνω κανένα απολύτως σχόλιο τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη. Το μόνο που θα ήθελα να τονίσω, είναι ότι ανέκαθεν επεδίωκα να ελέγχονται όλες οι πράξεις, όλων των νομικών προσώπων του Δήμου μας. Η διαφάνεια στην διαχείριση δημοσίου χρήματος ήταν και παραμένει η βασικότερη προτεραιότητα μου κι αυτό το γνωρίζουν καλά οι δημότες μας. Ελεγχόμαστε άλλωστε καθημερινά από τους αρμόδιους φορείς για όλες τις αποφάσεις μας, μικρές και μεγάλες. Για ακόμα περισσότερη διαφάνεια μάλιστα, ζήτησα να πραγματοποιηθεί ενδελεχής διαχειριστικός έλεγχος από ορκωτούς λογιστές στα οικονομικά του Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ. από την πρώτη μέρα λειτουργίας του μέχρι σήμερα, έτσι ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή σκιά στον τομέα αυτό».

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 


 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA