Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Έργα βελτίωσης της οδοποιίας και ανάδειξης των μνημείων στο Μαλεβίζι
Έργα βελτίωσης της οδοποιίας και ανάδειξης των μνημείων στο Μαλεβίζι PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015
Τη σύμβαση του έργου βελτίωσης του δρόμου από το Λουτράκι προς τη διασταύρωση με τον δρόμο του Ι.Ν. Παναγίας Καβαλαράς Κορφών, προϋπολογισμού 90.000 ευρώ, υπέγραψε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης. Με το έργο αυτό αναβαθμίζεται αισθητικά αλλά και λειτουργικά το οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής, βελτιώνεται η πρόσβαση στο σημαντικό μνημείο του Ι. Ν. Παναγίας Καβαλαράς, εξασφαλίζονται καλύτερες συνθήκες πολιτικής προστασίας αλλά και ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής σε μια αγροτική περιοχή του Μαλεβιζίου.
Ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου είναι οι 6 μήνες και στις εργασίες περιλαμβάνεται η τσιμεντόστρωση με την τοποθέτηση δομικού πλέγματος δρόμου μήκους 1 χιλιομέτρου και πλάτους 3 μέτρων περίπου, οι καθαρισμοί και οι διαμορφώσεις των τάφρων της οδού.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Η αγροτική οδοποιία και η ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων του τόπου μας, είναι τομείς που έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο Μαλεβίζι. Έχουμε άλλωστε υποχρέωση ως Δημοτική Αρχή να εξασφαλίσουμε τόσο την ασφαλή και άνετη πρόσβαση στις αγροτικές περιουσίες, υποστηρίζοντας έτσι ουσιαστικά τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, αλλά και να καθιστούμε τα σημαντικά μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς εύκολα επισκέψιμα σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα όμως, με το έργο αυτό αναβαθμίζουμε και τις συνθήκες πολιτικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής αφού η πρόσβαση καθίσταται ευκολότερη και ταχύτερη.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την πολύτιμη βοήθειά του, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο της Περιφέρειας Κρήτης Κώστα Φασουλάκη, τους αντιδημάρχους Άρη Σαλούστρο και Γιώργο Βαλτζάκη, τον Δημοτικό Σύμβουλο Μανώλη Παπαδομανωλάκη, καθώς και όλα τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας, για το άψογο αποτέλεσμα που και σε αυτό το έργο κατάφεραν».



Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA