Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου «Το θαύμα να νιώθεις Έλληνας» από τον Sam Chekwas
«Το θαύμα να νιώθεις Έλληνας» από τον Sam Chekwas PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014
Μια ξεχωριστή παρουσίαση βιβλίου πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο Τεχνόπολις στην Αμμουδάρα, από τον Dr Sam Chekwas, ο οποίος μίλησε για το βιβλίο του «To θαύμα να νιώθεις Έλληνας», παρουσία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. κ. Ειρηναίου, του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, του Δήμαρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη και πλήθους κόσμου.
«Είστε η χώρα που έχει ήλιο, φως, ιστορία, πολιτισμό, γλώσσα, μόρφωση, παιδεία. Δεν πρέπει αυτά να τα χάσετε γιατί είναι ο πλούτος σας, γιατί με αυτά είστε πολύ δυνατοί. Είμαι μαύρος, όμως η καρδιά, η ψυχή και το μυαλό μου είναι Ελληνικά. Η Αντιγόνη του Σοφοκλή με έμαθε από μικρό παιδί να αγαπώ την Ελλάδα και να αναπνέω με κεντρικό άξονα της ζωής μου, την μεταφορά του ελληνισμού όπου μπορώ», ήταν μερικά από τα λόγια που ακούστηκαν από το στόμα του Sam Chekwas.
Ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. κ. Ειρηναίος αναφέρθηκε στο έργο του Sam Chekwas και στον οραματισμό του για μια καλύτερη Ελλάδα. Στον συγγραφέα απένειμε τιμητική πλακέτα για το πλούσιο έργο του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης και ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ. Γιώργος Αεράκης.
Τον συντονισμό της παρουσίασης έκανε η δημοσιογράφος Mάρα Μπέκα, για το βιβλίο, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Mystis του Αντώνη Τσιντάρη, μίλησε η συγγραφέας Μαίρη Μαυρογιαννάκη, ενώ ανάγνωση κειμένων έκανε η Εύη Γαρεδάκη. Η βραδιά έκλεισε με την συμμετοχή του μουσικού συγκροτήματος, «Σύνολο νυκτών και τοξοτών οργάνων Κρήτης» με τραγούδια αναγεννησιακής κρητικής μουσικής.
Ποιος είναι ο εκδότης- συγγραφέας, Sam Chekwas
Ο Sam Chewkas κατάγεται από το Tochisville του Oso / Lagos της Νιγηρίας.
Ήταν μαθητής στη Νιγηρία όταν έπεσε στα χέρια του μια αγγλική έκδοση της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή. Από τότε μέθυσε με το ελληνικό πνεύμα.
Ήρθε στην Ελλάδα, τη δεκαετία του 1980, αποφασισμένος να μάθει ελληνικά και να σπουδάσει, όπως και κατάφερε, φοιτώντας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σπουδάζοντας Ελληνική Φιλολογία και Οδοντιατρική. Εγκαταστάθηκε το 1989 στην Ν. Υόρκη αποφασίζοντας να μιλά και να διαδίδει την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό όπου βρεθεί και όπου σταθεί ανά την υφήλιο. Το 1992 ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο Seaburn και άνοιξε το μοναδικό βιβλιοπωλείο Ελληνικών τίτλων στην Αστόρια. Ως σήμερα έχει εκδώσει 120 ελληνικούς τίτλους ενώ στα ράφια και στις αποθήκες του βιβλιοπωλείου διαθέτει περισσότερα από 7.000 ελληνικά βιβλία.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA