Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Αγορά ακινήτου για την ανάδειξη του πολιούχου του Κρουσώνα
Αγορά ακινήτου για την ανάδειξη του πολιούχου του Κρουσώνα PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014
Σε μια σημαντική αγορά ακινήτου, με σκοπό την κατεδάφισή του για την ανάδειξη της πλατείας του ιστορικού Ι.Ν. του Αγίου Χαραλάμπους, πολιούχου του Κρουσώνα, προχώρησε η δημοτική αρχή. Το συγκεκριμένο ακίνητο, ιδιοκτησίας Στ. Βαρδαλαχάκη, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στον Ι. Ν. Άγ. Χαραλάμπους και στον Ι.Ν. της Παναγίας της Κεράς, αποτελούσε εμπόδιο στην επέκταση και την ανάδειξη της γραφικής πλατείας. Με την αγορά του, αλλά και τη δέσμευση των κληρονόμων Φ. Πατεράκη, ιδιοκτητών ενός ακόμα παρακείμενου ακινήτου που προτίθενται να παραχωρήσουν στο Δήμο Μαλεβιζίου για να κατεδαφιστεί, θα δημιουργηθεί ουσιαστικά μια νέα, μεγάλη πλατεία, που θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του οικισμού.
Το κόστος της αγοράς ανήλθε στο ποσό των 40.000 ευρώ και η κάλυψή του έγινε από την Περιφέρεια Κρήτης.
Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Μια ακόμα σημαντική παρέμβασή μας, με στόχο την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου του τόπου μας, πλησιάζει πιο κοντά στην ολοκλήρωσή της. Ο Ι. Ν. του Αγίου Χαραλάμπους, αποτελεί μνημείο και σημείο αναφοράς για τον Κρουσώνα, του οποίου είναι ο προστάτης και πολιούχος. Με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις μας, αναδεικνύουμε τον ιστορικό ναό, δημιουργούμε ένα ακόμα σημείο - άξιο επίσκεψης στην ενδοχώρα του Δήμου μας και τονώνουμε την τοπική οικονομία. Ταυτόχρονα όμως, αναβαθμίζουμε αισθητικά, λειτουργικά και περιβαλλοντικά την ευρύτερη περιοχή, ενώ ενισχύουμε και τις συνθήκες πολιτικής προστασίας για τους κατοίκους.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ο οποίος στήριξε οικονομικά και αυτό το έργο καλύπτοντας μέσω της Περιφέρειας Κρήτης τη συνολική δαπάνη της αγοράς του, τους πρώην Αντιδημάρχους Κ. Φασουλάκη και Γ. Μακριδάκη, τους πρώην Προέδρους και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου, αλλά και τον νυν Αντιδήμαρχο Γ. Βαλτζάκη, τον Πρόεδρο Φ. Τρυπιδάκη και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου για την συνεισφορά τους».
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει


 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA